Το συντριπτικό πλήγμα που δέχεται την τελευταία περίοδο ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα συνοψίζει η αγωνία ενός κτηνοτρόφου από το Μικρό Μοναστήρι Θεσσαλονίκης.
Ο ηλικιωμένος κτηνοτρόφος, ο οποίος τις τελευταίες ώρες έχει συγκινήσει την κοινή γνώμη, έμαθε πρόσφατα πως το κοπάδι του, περίπου 450 πρόβατα, πρόκειται να θανατωθεί στο πλαίσιο των υποχρεωτικών υγειονομικών μέτρων για την ευλογιά των αιγοπροβάτων.
Με κλάματα στα μάτια τόσο αυτός όσο και η οικογένειά του, ακούγεται να λέει στο βίντεο:
«Θεέ μου, τα φύλαξα από τους λύκους, τα φύλαξα από την πείνα, από τα πάντα τα φύλαξα. Το άδικο είναι πολύ βαρύτερο από τη ζημία. Τώρα που θα φύγουν τα δικά μου τα πρόβατα, κάνε ό,τι θέλεις. Εγώ δεν γονάτισα ποτέ για κανέναν. Δεν έχω δουλέψει ποτέ για άλλον. Αυτό το φονικό, εγώ είμαι αθώος, από αυτό το φονικό. Θέλω να κάνω το βίντεο για ανάμνηση. Τα δικά μας τα βουνά πλέον είναι άχρηστα».
Το ακόμη πιο τραγικό είναι πως πρόκειται για μία πολύ σπάνια φυλή προβάτων της κεντρικής Μακεδονίας, η λεγόμενη «φυλή του Ρουμλουκίου», ο πληθυσμός της οποίας έχει σχεδόν φτάσει στο μηδέν.
Σύμφωνα με τα μέτρα, τα οποία σε πολλές εκφάνσεις τους θυμίζουν τα άγρια κορωνομέτρα, ολόκληρα κοπάδια κτηνοτρόφων έχουν θανατωθεί από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων.
Οι αριθμοί είναι σοκαριστικοί. Πάνω από 430χιλ. (!!!) αιγοπρόβατα έχουν θανατωθεί τους τελευταίους μήνες, με την καταστροφή να είναι ολική για πολλούς Έλληνες κτηνοτρόφους.
Πρόκειται για το χαριστικό πλήγμα σε έναν πρωτογενή τομέα που ούτως ή άλλως βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή των πυρών» από την Ατζέντα 2030, σύμφωνα με το γενικό σκεπτικό της οποίας θα τρώμε τεχνητό κρέας και εγκεκριμένα άλευρα, από αλεσμένα σκουλήκια και έντομα.
Δείτε ΕΔΩ το βίντεο με τον σπαραγμό του κτηνοτρόφου.
ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης
- Η απάτη της ΑΙ! Ψεύτικες φωτό στην Κίνα έδειχναν χαλασμένα φρούτα, vid
- Έφτιαξαν το χάλκινο άγαλμα του RoboCop στο Ντιτρόιτ μετά από σχεδόν 15 χρόνια – Δείτε βίντεο
- Έκλεισαν οι κάλπες στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών – Συνεχίζεται αύριο η ψηφοφορία
- Δήμαρχος Αποκορώνου: Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι “δεν ζητούν ελεημοσύνη αλλά δικαιοσύνη για τον ιδρώτα τους”
- Σουσάμι: Η υπερτροφή που προστατεύει την καρδιά και περιέχει ωφέλιμα μέταλλα!
- Η αξιολάτρευτη στιγμή της Μελάνια όταν κοριτσάκι έτρεξε στην αγκαλιά της, vid
- Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά το τελωνείο Προμαχώνα
- Η μεγάλη αλλαγή που έγινε παγκόσμια και επέφερε νέα δεδομένα
- Μ. Χαρακόπουλος: Κανένας «Φραπές» δεν θα μπορεί να λαμβάνει πλέον επιδοτήσεις – Πληρωμές μέχρι τις γιορτές









