Η εμμονή των διεθνιστών στην Ε.Ε. με την αποστολή αμέτρητων εκατομμυρίων ευρώ αλλά και όπλων στο καθεστώς του Ζελένσκι έχει πάει σε άλλο επίπεδο!
Η κυβέρνηση της Σουηδίας ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την οικονομική βοήθεια που παρέχει στη Ζιμπάμπουε, την Τανζανία, τη Μοζαμβίκη και τη Λιβερία και θα κλείσει τρεις πρεσβείες ώστε να απελευθερώσει κεφάλαια για την Ουκρανία. Η Βολιβία περιλαμβάνεται επίσης στον κατάλογο αυτό.
Οι πρεσβείες της Σουηδίας στη Βολιβία, στη Λιβερία και στη Ζιμπάμπουε, όπου η αναπτυξιακή βοήθεια ήταν η κύρια δραστηριότητα, θα κλείσουν, δήλωσε ο Σουηδός υπουργός Διεθνούς Συνεργασίας Μπένζαμιν Ντούσα.
Αυτές οι αλλαγές θα εφαρμοστούν σταδιακά και θα τεθούν σε ισχύ το 2026.
«Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία κατά τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια κορώνες (περίπου 913 εκατομμύρια ευρώ)… Αυτό σημαίνει ότι τώρα αφιερώνουμε σχεδόν το 20% της συνολικής μας βοήθειας σε αυτόν τον συγκεκριμένο σκοπό», τόνισε ο Ντούσα.
Τα τελευταία 25 χρόνια, η σουηδική βοήθεια προς αυτές τις τέσσερις αφρικανικές χώρες έχει ξεπεράσει τα 50 δισεκατομμύρια κορώνες.
Έτσι, η Σουηδία σταμάτησε τη βοήθειά της προς το Ιράκ πέρυσι και θέλει βάλει όρους στη βοήθεια που παρέχει στη Συρία.
«Για πολύ καιρό, η σουηδική βοήθεια ήταν πολύ διασκορπισμένη. Λειτουργούσαμε σαν καταβρεχτήρας, κάτι που οδήγησε σε έλλειψη ελέγχου», δήλωσε ο Ντούσα. «Σε πολλές περιπτώσεις, δεν γνωρίζουμε καν αν αυτή είχε χρησιμότητα».
Άραγε, ελλείψει χρημάτων και λόγω της γενικότερης οικονομικής δυστοκίας, θα αρχίσουν κι άλλα κράτη στην Ε.Ε. να… περικόπτουν προϋπολογισμένα προγράμματα ή παροχές για να καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της συμμορίας του Ζελένσκι;
Ήδη εξάλλου οι διεθνιστές των Βρυξελλών (βλ. Φον ντερ Λάιεν) πιέζουν τα κράτη-μέλη να κατάσχουν τα «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και να τα στείλουν στην Ουκρανία.
Ειδάλλως, σύμφωνα με την Κομισιόν, τα κράτη-μέλη θα αναγκαστούν (!!!) να επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς τους με υπέρογκα δάνεια για την Ουκρανία.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-CROATIAN NATIONAL BANK photo αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αντώνης Σαμαράς για αγρότες: «Η κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει επιτέλους ότι δεν είναι όλα επικοινωνία»
- Κιλκίς: Χειροπέδες σε 25χρονο Αφγανό για ληστεία, εκβίαση και αρπαγή
- ΣΥΡΙΖΑ: «Κάθε βδομάδα ο κ. Μητσοτάκης όλο και πιο μακριά από την κοινωνία και τα προβλήματα των πολιτών»
- Γαλλία: Ισχνή ανάπτυξη για το 2025 προβλέπει η τοπική κυβέρνηση
- Αμερικανός tiktoker δείχνει πώς η Κίνα παγιδεύει αυτοκίνητα αν δεν πληρώσετε! vid
- «Νυχτερινός Ποιμήν»: Επιχείρηση για τον εντοπισμό ανηλίκων σε νυχτερινά κέντρα – Δύο συλλήψεις
- Ιωάννινα: Κλειστός από αγρότες, ο κόμβος του αεροδρομίου
- Μαλί: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα
- «Πότε θα μιλάμε για γενοκτονία»; «Καμπανάκι» για όσα συμβαίνουν στην πολυπολιτισμική Ευρώπη
- Β. Κικίλιας: «Οι ροές είναι στο σύνολό τους 25% μειωμένες σε σχέση με πέρυσι»









