Πλέον τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει: Με διεθνιστές πολιτικούς σε «τιμόνια» χωρών, η επαναπροσέγγιση Ευρώπης-Μόσχα δεν θα επιτευχθεί ποτέ.
Ήδη κύκλοι σχολιαστών και αναλυτών ανά την Ευρώπη, οι οποίο ανατίθενται θεωρούν πως μοναδική λύση, προκειμένου να αλλάξει το κλίμα είναι μία: Να προωθηθεί η ιδέα της Ευρασίας!
Γεωγραφικά, η Ευρασία περιλαμβάνει όλες τις χώρες και τις περιοχές των δύο ηπείρων Ευρώπης και Ασίας. Γεωλογικά πρόκειται για μία ενιαία μάζα γης.
Υπάρχει πλέον η άποψη πως γεωοικονομικά η Ευρώπη οφείλει να ακολουθήσει τον δρόμο της Ανατολής και όχι εκείνο της απομόνωσης και της μονόπλευρης εξάρτησης από τις ΗΠΑ, οι οποίες θέλουν να εκμεταλλευτούν την Γηραιά Ήπειρο για δικά τους κέρδη.
Όπως παλιά η Δύση γινόταν πόλος έλξης για όσους λαούς ζούσαν υπό αντίξοες συνθήκες σε κομουνιστικά καθεστώτα της Ανατολής, τώρα η ιστορία άλλαξε και πολιτικοί, επιστήμονες και γενικά πολίτες της Δύσης ξεκίνησαν να έλκονται από την πολιτική ανάπτυξης της Ανατολής.
Το ζήτημα είναι πως η έλξη αυτή θα γίνει επίσημη πολιτική της Ευρώπης.
Κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο για την ώρα. Πιο ρεαλιστικό θα ήταν να σχηματισθεί μια ευρασιατική ένωση ως αντίβαρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση των Βρυξελλών, η οποία θα μπορούσε να έχει στις τάξεις της όσες ευρωπαϊκές χώρες δεν θέλουν πια την διεθνιστική κουλτούρα και πολιτική κατεύθυνση.
Μάλιστα σε αυτή, θα ήταν σε θέση να συμμετέχουν και πολίτες χωρών της Ευρώπης που θα αντιτίθεντο σε μία τέτοια ευρασιατική προοπτική. Ήδη η Ρωσία προσφέρει άσυλο σε ανθρώπους που δεν αντέχουν πια τα διεθνιστικά ιδεολογικά αφηγήματα.
Κάτι αντίστοιχο γινόταν και στην Ανατολική Γερμανία, όταν και η σοσιαλιστική κυβέρνηση, στηριζόμενο από την Σοβιετική Ένωση, ύψωσε το τείχος του Βερολίνου για να μην το «σκάνε» πολίτες προς τα δυτικά, με την DDR να έχει κλείσει ούτως η άλλως τα σύνορα με την Δυτική Γερμανία από το 1952.
Θα ζήσει η Ευρώπη άραγε ανάλογες καταστάσεις, γκετοποιώντας περιοχές, προκειμένου να μην μπορούν πολίτες να διαφύγουν προς την Ανατολή;
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πρόεδρος ΣΕΒ: Ανοίγει ο δρόμος για υπογραφή περισσότερων κλαδικών συμβάσεων
- Τα λιμάνια Ιταλίας και Ελλάδας είναι τα πιο πολυσύχναστα επιβατικά λιμάνια στην ΕΕ
- Η Ρωσία απαντά στην Κάλας: «Καμία δύναμη δεν μπορεί να περιορίσει τον στρατό μας»
- Σημαντικό: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το Επίδομα Παιδιού
- Δείγμα πως το ΝΑΤΟ… ξεμένει από Ουκρανούς στο μέτωπο! Τι αποκάλυψαν οι Ρώσοι
- Μπανγκλαντές: Δικαστήριο καταδίκασε την πρώην πρωθυπουργό Χασίνα και τα δύο παιδιά της
- Β. Κικίλιας: «Διπλασιάζουμε το επίδομα ανεργίας των ναυτικών και διευρύνουμε τους δικαιούχους»
- Viral το ΒΙΝΤΕΟ με την αλλαγή στη φωνή του Πούτιν
- Από το Μεξικό στα Κηπιά – Το κέρινο ομοίωμα της Φρίντα Κάλο εκτίθεται σε μουσείο της Καβάλας, vid
- Δούκας για «πράσινη ατζέντα»: Θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη κατά των πολιτικών Τραμπ









