“Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών αυτοδικαίως απορρίπτονται”, τόνισαν διπλωματικές πηγές σχετικά με τις δηλώσεις της εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία εξαπέλυσε «πυρά» κατά της Αθήνας μετά την απόφαση για κοινή παραγωγή θαλάσσιων drones με το Κίεβο – ΕΔΩ λεπτομέρειες.
Οι διπλωματικές πηγές επισήμαναν ότι “η Ελλάδα στις διεθνείς της σχέσεις ενεργεί πάντοτε με γνώμονα την προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και τον σεβασμό των κρατών” και προσέθεσαν ότι “είναι αυτονόητο δικαίωμα κάθε κράτους να συνάπτει διακρατικές συμφωνίες”.
“Ιδιαίτερα μάλιστα όταν οι συμφωνίες, όπως αυτή μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας, εγγυώνται την ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια που συνιστά όρο ανθρώπινης ευημερίας. Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών αυτοδικαίως απορρίπτονται”, κατέληξαν οι διπλωματικές πηγές.
Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσία και Ελλάδας δεν δείχνουν σημάδια βελτίωσης.
Αντιθέτως δείχνουν να χειροτερεύουν σε μεγάλο βαθμό.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το ΝΑΤΟ αποφάσισε να αποσύρει την αποστολή του από το Ιράκ, εν μέσω πολέμου στη Μέση Ανατολή
- Αναφορές για εκρήξεις στην Τεχεράνη ανήμερα της περσικής Πρωτοχρονιάς
- Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν χιλιάδες επιπλέον στρατιώτες στη Μέση Ανατολή
- Συναγερμός στα Ιεροσόλυμα: Θραύσμα ιρανικού πυραύλου έπεσε κοντά στο τέμενος Αλ Άκσα, vid
- Ερντογάν: Η τρομοκρατία του Νετανιάχου συνεχίζει να απειλεί την παγκόσμια ειρήνη
- «Σκ@τ@, ω συγγνώμη»: Ξέφυγε η Κάγια Κάλας, vid
- Παρέμβαση της Κίνας για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
- Πέθανε ο Τσακ Νόρις σε ηλικία 86 ετών
- Τραμπ κατά ΝΑΤΟ: «Δειλοί! Χωρίς τις ΗΠΑ, είναι μία “χάρτινη τίγρης”».
- Θεοδωρικάκος: «Ετοιμότητα για νέα μέτρα στήριξης των πολιτών









