Οι ελληνορωσικές σχέσεις πάνε από το κακό στο χειρότερο. Σύμφωνα με το TASS, η εκπρόσωπος του ρωσικούς υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε σε ενημέρωση, πως η Ρωσία θα ανταποκριθεί κατάλληλα στην απόφαση της Ελλάδας να παράγει και να χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα ναυτικά οχήματα με την Ουκρανία. Όπως φέρεται να είπε: «Η Ελλάδα ακολουθεί μια προκλητική, αντιπαραθετική πορεία προς την Ρωσία, προβαίνοντας ανοιχτά σε μη φιλικά βήματα».
«Η Αθήνα ήταν από τις πρώτες που έστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν καθημερινά εναντίον αμάχων στο Ντονμπάς, στις περιοχές Ζαπορίζια και Χερσώνα, στην Κριμαία και σε άλλες νότιες περιοχές της χώρας μας. Και αυτό παρά το γεγονός ότι Έλληνες ζουν σε αυτές τις περιοχές από αμνημονεύτων χρόνων», τόνισε, κατά το ρωσικό ΜΜΕ.
«Οι λεγόμενες συμφωνίες με το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου στις 17 Νοεμβρίου, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης και χρήσης μη επανδρωμένων ναυτικών οχημάτων, ήταν περαιτέρω επιβεβαίωση», σημείωσε η Ζαχάροβα, αναφέρει το TASS.
«Αυτό το βήμα, όπως και πολλές άλλες αντιρωσικές ενέργειες της συλλογικής Δύσης που αποσκοπούσαν στην «νίκη της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης», έλαβε την απαραίτητη αξιολόγηση από εμάς και θα ακολουθήσει μια κατάλληλη απάντηση», υπογραμμίστηκε, σύμφωνα πάντα με το ρωσικό μέσο.
Θυμηθείτε: «Βόμβα» Μητσοτάκη: Στα σκαριά συμφωνία για συμπαραγωγή θαλάσσιων drones με την Ουκρανία
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μέδουσες: Δεν έχουν εγκέφαλο κι όμως κοιμούνται σαν τους ανθρώπους! Τι έδειξε νέα έρευνα
- Η συμφωνία ΕΕ-Mercosur θα υπογραφεί στις 17 Ιανουαρίου στην Παραγουάη – Τι δηλώσεις έγιναν
- Κάλεσμα στον Τραμπ να παρέμβει στο Ιράν – Στο βάθος υπάρχουν τα ρωσικά συμφέροντα
- Σάλος στην Ιαπωνία: Γονείς στηρίζουν την απόφαση του γιου τους να εγκαταλείψει το σχολείο για να παίζει video games
- Ομόνοια: Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς που διακινούσαν ναρκωτικά – Κατασχέθηκαν πάνω από 45 κιλά κάνναβης
- Αδιανόητο περιστατικό στο Βέλγιο: Μεθυσμένος οδηγός έδωσε το τιμόνι στον 12χρονο γιο του
- Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία του Προαστιακού Πατρών – Καθυστερήσεις στα δρομολόγια
- Ο γηραιότερος άνδρας της Καταλονίας έκλεισε τα 110: «Όταν έπαιζα ποδόσφαιρο, περνούσε ένα αυτοκίνητο κάθε 20’», vid
- Κυβέρνηση μειοψηφίας στην Ολλανδία
- Ν. Χριστοδουλίδης για βίντεο με μίζες: Καλώ δημόσια όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει στις Αρχές









