Όλο και περισσότεροι Νορβηγοί τάσσονται υπέρ της συνέχισης της προοπτικής των υδρογονανθράκων στην σκανδιναβική αυτή χώρα, αποκαλύπτει έρευνα που θα δημοσιευτεί αύριο, Τρίτη, μεσούσης της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την λεγόμενη «απορρύθμιση του κλίματος».
Το σκανδιναβικό βασίλειο είναι στην Ευρώπη, εκτός της Ρωσίας, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου, πηγών ορυκτών καυσίμων που δημιούργησαν τον πλούτο του αλλά κατηγορούνται πως προκαλούν την υποτιθέμενη «υπερθέρμανση του πλανήτη».
Σύμφωνα με το ετήσιο βαρόμετρο του συναισθήματος των Νορβηγών σε θέματα που αφορούν το κλίμα, το 62% των ερωτηθέντων δηλώνουν αρκετά (31%) ή απολύτως (31%) σύμφωνοι εάν θα πρέπει η Νορβηγία να συνεχίσει να ψάχνει για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο ίδιο επίπεδο με σήμερα, ενώ το 17% μεταξύ αυτών δηλώνουν ότι μάλλον διαφωνούν και 14% δηλώνουν ότι είναι εντελώς αντίθετοι.
Με εξαίρεση το 2021, η υποστήριξη των Νορβηγών στη συνέχιση της προοπτικής πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει αυξηθεί σταθερά από το 2019, όταν το θέμα είχε τεθεί για πρώτη φορά. Τότε το ποσοστό ανερχόταν στο 54%.
Η ετήσια έρευνα του ινστιτούτου Kantar που διεξήχθη τον Ιούνιο σε δείγμα 2.000 ατόμων, θα δημοσιευτεί στο σύνολό της αύριο, την ώρα που διεξάγεται στη Βραζιλία η 30ή Διάσκεψη του ΟΗΕ για την φερόμενη «κλιματική αλλαγή».
Από το 2021, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ασκεί πίεση στον κόσμο να σταματήσει κάθε νέο σχέδιο έρευνας πετρελαίου με δικαιολογία τον υποτιθέμενο τον περιορισμό της δήθεν υπερθέρμανσης του πλανήτη, την ώρα που επιστήμονες αναφέρουν πως ο πλανήτης ψύχεται παρά υπερθερμαίνεται.
Σε συμβουλευτική γνωμοδότηση που δημοσιοποιήθηκε τον Ιούλιο, το Διεθνές Δικαστήριο, το ανώτατο δικαστήριο του ΟΗΕ, έκρινε ότι η χορήγηση αδειών έρευνας από ένα κράτος μπορεί να “συνιστά μια διεθνώς παράνομη πράξη που αποδίδεται στο κράτος αυτό”.
Τα σχέδια, ωστόσο, των διεθνιστών δεν πάνε καθόλου καλά!
Το παράδειγμα της Νορβηγίας είναι χαρακτηριστικό, καθώς ο κόσμος θέλει να ζήσει άνετα αξιοποιώντας τον όποιο πλούτο διαθέτει η χώρα του και όχι να φτωχύνει!
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βιέννη: Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας στον 70ο διαγωνισμό της Eurovision – 500 πράκτορες ασφαλείας, χωρίς τσάντες το κοινό
- Χίλαρι Κλίντον: «Δεν θυμάμαι να συνάντησα ποτέ τον κύριο Έπσταϊν»
- Η Ουρουγουάη έγινε η πρώτη χώρα που επικύρωσε τη συμφωνία ΕΕ – Mercosur
- Στη Βουλή την Παρασκευή ο Κυρ. Μητσοτάκης, θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Ν. Ανδρουλάκη
- «Η διεθνής τάξη σείεται συθέμελα» – Η δήλωση που έγινε με το βλέμμα στην Ρωσία
- ΥΠΕΘΟΟ – ΑΑΔΕ: Παράταση έως 30/4 για τις δηλώσεις και την καταβολή φόρου πλοίων Α’ κατηγορίας
- Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ύψος της Παλλήνης, από 27 Φεβρουαρίου έως 30 Απριλίου, λόγω έργων
- Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Αθήνας
- Πρίνος: «Πράσινο φως» για την αποθήκευση CO2
- Η Ρωσία θα προβεί σε αντίποινα μετά την απόφαση της ΕΕ να περιορίσει τη διπλωματική της αποστολή στις Βρυξέλλες









