Τα Hyperloop τρένα που φέρνουν επανάσταση: Έτη φωτός μπροστά η Κίνα στις μεταφορές – Video

Εν αντιθέσει με τη γηρασμένη Ευρώπη της αποανάπτυξης και αποβιομηχάνισης.

Το νέο τρένο maglev Hyperloop – με το παρατσούκλι T-Flight – πρόκειται να κάνει τα εγχώρια αεροπορικά ταξίδια να μοιάζουν… ξεπερασμένα ίσως ακόμα και ενοχλητικά αργά!

Οι δοκιμές στην επαρχία Shanxi έχουν επιβεβαιώσει τις αρχικές εκτιμήσεις για το πρωτοποριακό σύστημα μεταφορών.

Το σύστημα T-Flight Hyperloop ουσιαστικά… “αιωρείται “μέσα σε έναν σωλήνα χαμηλής πίεσης χρησιμοποιώντας μαγνητική αιώρηση, εξαλείφοντας την τριβή με τρόπο που αφήνει πολύ πίσω τα παραδοσιακά τρένα «υψηλής ταχύτητας».

Ενδεικτικό είναι πως ένα ταξίδι από το Πεκίνο στη Σαγκάη, το οποίο συνήθως διαρκεί 5 ώρες (κάτι λιγότερο δηλαδή από το Αθήνα-Θεσσαλονίκη), θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε μόλις 30 λεπτά!

Και στο κοντινό μέλλον, η Κίνα στοχεύει να αυξήσει την ταχύτητά των τρένων της στα 3107 μίλια/ώρα!

Η κινεζική καινοτομία είχε ενθουσιάσει ακόμα και τον Έλον Μασκ ο οποίος ζήτησε να εφαρμοστεί η ίδια τεχνολογία και στις ΗΠΑ:

«Κατασκευάζουν ένα Hyperloop! Είναι πολύ καλό αυτό. Θα πρέπει να το κάνουμε στην Αμερική».

Ακόμα ένα «τεχνολογικό θαύμα» στο οποίο πρωτοπορεί ο ασιατικός «γίγαντας»:

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo αρχείου

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί