«Με θλίψη αποχαιρετούμε τον Διονύση Σαββόπουλο, έναν μεγάλο καλλιτέχνη που σημάδεψε κατά τρόπο ανεξίτηλο και μοναδικό τον ελληνικό πολιτισμό των τελευταίων δεκαετιών. Με την ποιητική ευαισθησία του, που εκδηλωνόταν στην πλούσια στιχουργική του δημιουργία και τις ιδιαίτερες μελωδίες των τραγουδιών του, σφράγισε την αισθητική των γενεών μετά τη δεκαετία του 1960.
Το έργο του υπήρξε μια πρωτοποριακή σύνθεση του παραδοσιακού και του σύγχρονου, του ελληνικού με τις ξενικές επιρροές, και συμπυκνώνει την ίδια διαδικασία που λαμβάνει χώρα το ίδιο διάστημα στην ελληνική κοινωνία.
Ο μεγάλος τραγουδοποιός διακρινόταν, επίσης, από το μοναδικό χάρισμα της αντίληψης της διαρκώς μεταβαλλόμενης κοινωνικής και ιδεολογικής πραγματικότητας. Αυτό τον ωθούσε σε μια συνεχή ανανέωση, μακριά από τη στασιμότητα που παγιδεύει η δόξα, και τα τραγούδια του αναδεικνύονταν σε αποτύπωση της συλλογικής μας συνείδησης σε κάθε διαφορετική περίοδο.
Των “Ελλήνων οι κοινότητες”, που τον αποχαιρετούν για “άλλο γαλαξία”, θα του είναι για πάντα ευγνώμονες για την ανεκτίμητη προσφορά του».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μπακογιάννη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιμετωπίζουμε αδυναμίες που δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε
- Το καυστικό σχόλιο για το κτίριο-«τερατούργημα» που ετοιμάζουν για τον Ομπάμα, vid
- Απίστευτες εικόνες στην Ισπανία: Πήραν στο κυνήγι τουρίστες, vid
- Διαψεύδει το Μαξίμου τα περί Δένδια: «Κανένα πολιτικό ζήτημα μεταξύ πρωθυπουργού και κανενός υπουργού»
- Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου
- Οι εφαρμογές AI, όπως το ChatGPT, δεν είναι αξιόπιστες για ενημέρωση – Λάθος σχεδόν οι μισές απαντήσεις
- Ασκήσεις «πυρηνικής τριάδας»: Την εκτόξευση διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων διέταξε ο Πούτιν, vid
- Επίθεση με γκαζάκια σε κατάστημα παιχνιδιών στο Μαρούσι
- Πιερρακάκης: Να ενσωματώσουμε το AI σε κάθε πτυχή της οικονομίας και του κράτους
- Γ. Στουρνάρας: Βλέπει «έκρηξη» επενδύσεων – Θα αυξηθούν στο 18% του ΑΕΠ
Κύρια Θέματα

















