Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στην την απουσία του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, από την συζήτηση για την τροπολογία σε σχέση με το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, η οποία προκάλεσε συζητήσεις.
Αρχικά για το θέμα της τροπολογίας ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Θα πρέπει να σταθούμε στο αυτονόητο της διάταξης, την ανάγκη της προστασίας ενός χώρου εθνικής μνήμης. Δεν νομίζω ότι αυτή η συζήτηση θα συνέβαινε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου. Αντίστοιχα μνημεία υπάρχουν παντού που προστατεύονται και τα σέβεται η ίδια η κοινωνία χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες νομοθετικές ρυθμίσεις. Εδώ δυστυχώς στα πλαίσια της ελληνικής ιδιαιτερότητας αυτό δεν καταφέραμε να το πετύχουμε και αναγκαζόμαστε να φέρουμε μία ρύθμιση η οποία κατά την άποψή μου εμπεδώνει απλά την κανονικότητα».
Πρόσθεσε ότι είναι το προφανές ότι το δικαίωμα στη συνάθροιση και τη διαμαρτυρία μπορεί να συνυπάρχει με την προστασία ενός χώρου ιερού.
«Από κει και πέρα ο υπουργός Άμυνας με τον οποίο είχα επικοινωνήσει προσωπικά πριν καταθέσω τη σχετική διάταξη δεν εξέφρασε καμία απολύτως διαφωνία για το περιεχόμενο της διάταξης. Τη συνυπέγραψε, θα ψηφίσει σήμερα στην ονομαστική ψηφοφορία και η αρμοδιότητα πια περνάει στο υπουργείο», ανέφερε για το θέμα της απουσία του.
Τόνισε ότι κι άλλοι έξι υπουργοί δεν παρέστησαν και ότι δεν είθισται πάντα να παρίστανται όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί.
Γενικά, φαίνεται να υπάρχει ένα κλίμα πως έχει δημιουργηθεί απόσταση μεταξύ του πρωθυπουργού και του ΥΠΕΘΑ, καθώς στα μάτια πολλών ο Νίκος Δένδιας φαντάζει ως ο επόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας πολλούς υποστηρικτές μέσα στο κόμμα.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός δείχνει να αμφισβητεί την εν λόγω θεωρία.
Πάντως, κατά πολλούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αρχίσει και ασχολείται με το δεξιό κομμάτι της ΝΔ, από το οποίο φερόταν να προέκυπτε στήριξε στο υπουργό Άμυνας (Σαμαράς, Καραμανλής).
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών τονίζει την αντίθεσή της στον δικαστικό «Καλλικράτη» και το σχέδιο αναθεώρησης του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας
- Επιχείρηση – σκούπα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά την καρναβαλική παρέλαση
- Εμπλουτίζεται με 800 νέες ερωτήσεις το Μητρώο Θεμάτων Γνώσεων του ΑΣΕΠ
- Χάος στη Νέα Ζηλανδία: Προβλήματα στις μετακινήσεις, χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα λόγω κακοκαιρίας, vid
- Συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου Αγίου Νικολάου για έργα υποδομής και τη διαχείριση υδάτινων πόρων
- Πακιστάν: Τουλάχιστον δύο νεκροί και 17 τραυματίες σε βομβιστική επίθεση έξω από αστυνομικό τμήμα
- Εκτός ΚΟ ΠΑΣΟΚ ο Π. Παρασκευαΐδης
- Ο Λάρι γιορτάζει 15 χρόνια ως Γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ και έχει βρεθεί στο πλευρό έξι πρωθυπουργών
- Ριφιφί σε εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας στην Ελευσίνα
- Γενεύη: Ξεκινούν την Τρίτη διαπραγματεύσεις για τα εδαφικά ζητήματα της Ουκρανίας;
Κύρια Θέματα







