Η ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης και εφαρμογής των μέτρων για την αναχαίτιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, η οποία εμφανίζει αυξημένα κρούσματα, ιδιαίτερα στις Περιφερειακές Ενότητες Σερρών και Ημαθίας, τονίστηκε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό τον γγ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπύρο Πρωτοψάλτη, του αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργο Κεφαλά και στελέχη της περιφέρειας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, επισημάνθηκε επίσης η σοβαρότητα της κατάστασης και η ανάγκη για έγκαιρη ανταπόκριση, συμφωνήθηκε η ενίσχυση των ελέγχων στο πεδίο, η αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων βιοασφάλειας και η άμεση, στοχευμένη ενημέρωση των κτηνοτρόφων.
Αναφέρθηκε ότι καθοριστική συμβολή στη διασπορά της ζωονόσου αποτελεί η καθυστέρηση στην ανίχνευση ή η απόκρυψη ύποπτων κρουσμάτων, καθώς και ο παράνομος εμβολιασμός.
Παράλληλα, καθορίστηκε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης κατασταλτικών και προληπτικών παρεμβάσεων στις πληγείσες περιοχές.
Σημειώθηκε τέλος, ότι ΥΠΑΑΤ και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμφώνησαν ότι η καθολική τήρηση των κανόνων βιοασφάλειας, η έγκαιρη δήλωση ύποπτων περιστατικών και η στενή συνεργασία με τις αρχές αποτελούν προϋπόθεση για την εκρίζωση της νόσου.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Κάρλα Μπρούνι τραγουδάει για τον Νικολά Σαρκοζί, vid
- Φθινοπωρινός και σήμερα ο καιρός με βροχές και καταιγίδες – Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Παράταση για τρία χρόνια της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας σε Συρία και Ιράκ
- Β. Κορέα: Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου για πρώτη φορά έπειτα από πέντε μήνες
- Δένδιας: Η υπέρβαση που η ελληνική κοινωνία έκανε την περίοδο του 1940-41 ξεπερνά την εθνική διάσταση
- Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Ρόδο
- Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τον θάνατο του Δ. Σαββόπουλου
- Με βρετανικούς πυραύλους επλήγη χημικό εργοστάσιο μέσα στη Ρωσία, vid
- Σαν σήμερα 22 Οκτωβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- ΗΠΑ: Νομοσχέδιο εισηγείται την 5ετή άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο