«Το βέβαιο είναι ότι αποτύχαμε»: Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν επισημαίνει την αποτυχία των αρχών να αποτρέψουν τη χθεσινή ληστεία στο Λούβρο, σημειώνοντας ότι η κλοπή 8 κοσμημάτων του στέμματος από το μουσείο δίνει «μια πολύ αρνητική εικόνα της Γαλλίας» καθώς υποδηλώνει αποτυχία των υπηρεσιών ασφαλείας.
Υποδηλώνει όμως και κάτι άλλο, όπως θα διαβάσετε παρακάτω.
«Το βέβαιο είναι ότι αποτύχαμε», καθώς κάποιοι εγκληματίες «μπόρεσαν να βάλουν ένα κινητό αναβατόριο» σε δημόσιο δρόμο, «να ανεβάσουν ανθρώπους μέσα σε μερικά λεπτά για να πάρουν ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα και να παρουσιάσουν μια αξιοθρήνητη εικόνα της Γαλλίας», σημείωσε ο Νταρμανέν σε δηλώσεις που έκανε στον γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter.
«Υπάρχουν πολλά μουσεία στο Παρίσι, πολλά μουσεία στη Γαλλία, με ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα σε αυτά τα μουσεία», πρόσθεσε ο Νταρμανέν στην συνέντευξη που παραχώρησε κατά την οποία υπογράμμισε ότι η αστυνομία θα συλλάβει εν τέλει τους δράστες.
Κατά πολλούς, όμως όλο αυτό είναι ακόμα ένα σημείο των καιρών, παρότι τα τελευταία χρόνια είχαν ξοδευτεί πολλά χρήματα, προκειμένου να αποφευχθούν περιστατικά του παρελθόντος.
Όπως συζητείται έντονα, εντός γαλλικής κοινωνίας, και μεταφέρεται ακόμα και από εκπροσώπους ΜΜΕ της χώρας, αν οι πολιτικοί δεν μπορούν να προστατεύσουν τον Λούβρο, τότε τι μπορούν να κάνουν;
Η δυσαρέσκεια απέναντί τους αυξάνεται και μάλιστα σε μία χώρα «ιστορική» για τους διεθνιστές.
Μια χώρα, από την οποία ξεκίνησε η διεθνιστική Γαλλική Επανάσταση, η οποία αντικατέστησε τα δεξιά καθεστώτα της εποχής με αριστερόστροφα κοινοβούλια.
Όπως δείχνουν τα πράγματα, σύντομα η απαξίωση θα φτάσει σε επίπεδα τόσο υψηλά, που ο λαός θα ζητάει κάτι διαφορετικό να τον κυβερνήσει.
Μόνο που αυτό το διαφορετικό θα προέρχεται από τα ίδια «λημέρια», από τα οποία προέκυψαν όσοι πολιτικοί έχουν σήμερα αποτύχει.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η κατεπείγουσα εντολή που έδωσε ο Πούτιν για την τεχνητή νοημοσύνη
- Αντίδραση Ρωσίας κατά της αμερικανικής παρέμβασης σε Ιράν, Κούβα και Βενεζουέλα
- Τα δίχρωμα μαλλιά της Ολυμπιονίκη Αλίσα Λίου είναι η νέα τάση που “βάζει φωτιά” στα κομμωτήρια, vid
- ΕΕ και Ουκρανία: Τι συμβαίνει και παρατείνεται η σύγκρουση με την Ρωσία
- Πόσο διαρκεί το φυστικοβούτυρο και πώς να το αποθηκεύσετε σωστά
- Γενεύη: Ολοκληρώθηκαν για την Πέμπτη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν
- Ο αφγανικός στρατός κατέλαβε 15 “προκεχωρημένα φυλάκια” του Πακιστάν, σύμφωνα με τους Ταλιμπάν
- Μακάβριο εύρημα στη Χαλκιδική: Εργάτες εντόπισαν βαλίτσα που περιείχε ανθρώπινα μέλη
- Έμμεσες συνομιλίες Ιράν και ΗΠΑ: Αυτά είναι τα νεότερα
- Χ.Απαλαγάκη (ΕΕΤ): Δεν υπάρχει συγκέντρωση τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα









