«Η Ελλάδα ασκεί ενεργητική και συνεπή εξωτερική πολιτική που στηρίζεται στις οικουμενικές αξίες του διεθνούς δικαίου και δεν ετεροκαθορίζεται.
Από τις αρχές αυτές δεν πρόκειται να αποστεί και όποιος ενοχλείται οφείλει να το αποδεχθεί, διότι υποδείξεις και μομφές δεν είναι αποδεκτές.
Η Ελλάδα επιδιώκει εμπράκτως την ειρήνη και τις σχέσεις καλής γειτονίας, εντούτοις σε θέματα εθνικού συμφέροντος, δεν μπορεί να υπάρξει καμία συζήτηση».
Είχαν προηγηθεί οι προκλητικές αναφορές του ΥΠΕΞ της Τουρκίας σχετικά με το Πρόγραμμα SAFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πιο συγκεκριμένα μίλησε για «αντιτουρκικό αίσθημα που ευδοκιμεί στην ελληνική πολιτική», προσθέτοντας ότι «η Τουρκία παρακολουθεί στενά την Ελλάδα, ενώ αυτή η πολιτική ρητορική δεν βοηθάει τη σχέση των δύο χωρών και προκαλεί ένταση στην περιοχή».
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Καταγγελία κατά 55χρονης για σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου γιου της οικιακής βοηθού για 9 χρόνια
- Δεν το είπε τυχαία αυτό ο Λαβρόφ – Ώρα να «χωνέψουν» όλοι τι πραγματικά ισχύει
- Συλλαλητήριο από αγρότες, κτηνοτρόφους και εργαζόμενους στο μπλόκο της Σιάτιστας, στο πλαίσιο της απεργίας της ΑΔΕΔΥ
- Κανονικά τα δρομολόγια του μετρό – Αποκαταστάθηκε η λειτουργία σε ολόκληρη τη Γραμμή 3
- Γυναίκα μοιράζεται βίντεο όπου «ξυπνάει στα σύννεφα»…μόνο που είναι κάτι άλλο!
- Χατζηδάκης για αγρότες: Δεν εμφανιζόμαστε ως “Άη Βασίληδες”
- Ε.Ε.: Πάνω από 60% και 29% αυξήθηκαν οι τιμές ακινήτων και ενοικίων αντίστοιχα τα τελευταία χρόνια!
- Εικοσιτετράωρη πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία σήμερα
- Τραγουδιστές συμπαραστάθηκαν στους αγρότες στα μπλόκα στη Χαλκηδόνα, vid
- Η μισή Ευρωζώνη βρίσκεται ήδη σε μνημόνια! Τι ακολουθεί;









