Μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι πρόεδροι ΗΠΑ και Ρωσίας, φαίνεται πως ο Τραμπ σκέφτεται πλέον σοβαρά να μην παραδώσει του περίφημους πυραύλους κρουζ Τόμαχοκ στην Ουκρανία, οι οποίοι είναι ικανοί να προκαλέσουν λαίλαπα.
Κατά τα φαινόμενα, πέραν του καλού κλίματος που φέρεται να υπήρξε στην συνομιλία των δύο ανδρών, κάτι που μεταφράστηκε σε συμφωνία για κατ’ ιδίαν συνάντηση στην Βουδαπέστη, ο Πούτιν μάλλον έχει περάσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα στον Αμερικανό ομόλογό του.
Ο Ρώσος ηγέτης φέρεται να έχει πληροφορήσει την αμερικανική πλευρά πως σε περίπτωση παράδοσης Τόμαχοκ, θα αναπτύξει υπερηχητικούς πυραύλους Oreshnik στην Λατινική Αμερική.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο Gazeta.ru ο Βασίλι Κολτάσοφ, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Πολιτικής Οικονομίας στο Ινστιτούτο Νέας Κοινωνίας:
«Ο Τραμπ έχει ήδη λάβει μια ήπια προειδοποίηση από την Μόσχα ότι εάν μεταφέρει τους πυραύλους στην Ουκρανία, η Ρωσία θα πρέπει να απαντήσει. Αυτό σημαίνει ανάπτυξη του πυραυλικού συστήματος Oreshnik σε λατινοαμερικανικό έδαφος. Αυτό ανησυχεί περισσότερο τον Τραμπ, καθώς δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής».
Τέτοιες χώρες προφανώς θα μπορούσαν να είναι η Κούβα ή η Βενεζουέλα, με τις οποίες η Μόσχα διατηρεί άρτιες σχέσεις.
Επομένως, ο Τραμπ ορθώς ανησυχεί.
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γυναίκα κατέγραφε τα πάντα από την τηλεόραση για 30 χρόνια! Στοίβα οι βιντεοκασέτες, vid
- Ηφαίστειο που θεωρούνταν σβηστό εδώ και 710.000 χρόνια δείχνει να “ξυπνά”! vid
- Λήξη συναγερμού στα Εξάρχεια – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων
- Όταν ο Πούτιν χρησιμοποίησε λόγια που είπε ο Χριστός, vid
- Αμερικανός επιχειρηματίας προτείνει άγαλμα του Προμηθέα στο Αλκατράζ! ΦΩΤΟ
- Τέλος εποχής στην Ε.Ε.: Ταξίδια ΜΟΝΟ με βιομετρικά στοιχεία – Τι αλλάζει
- Κυρ. Μητσοτάκης από Πεντέλη: Προσπαθούμε κάθε μέρα να κάνουμε τις ζωές των Ελλήνων πολιτών καλύτερες
- Κλειστή η Χαριλάου Τρικούπη και γύρω δρόμοι στα Εξάρχεια, λόγω ύποπτου αντικειμένου
- Το Ιράν ανακοίνωσε ότι δεν δεσμεύεται πλέον από “περιορισμούς” στο πυρηνικό του πρόγραμμα
- ΒΙΝΤΕΟ-Παρωδία με τον «νάνο» Ζελένσκι και τον Τραμπ
Κύρια Θέματα

















