Ρώσοι και Σύροι αξιωματούχοι συζήτησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Μόσχα τη μελλοντική ενεργειακή συνεργασία όπως και έργα στον πετρελαϊκό τομέα στην Συρία, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντερ Νόβακ.
Ο Νόβακ είπε ότι η έλλειψη πετρελαίου είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τη Συρία, που θέλει να ανοικοδομήσει την οικονομία της και τις υποδομές της μετά από χρόνια πολέμου.
«Οι ρωσικές εταιρείες έχουν εργαστεί σε περιοχές με κοιτάσματα πετρελαίου στη Συρία για ένα μεγάλο διάστημα. Υπάρχουν περιοχές που πρέπει να αναπτυχθούν, άλλες που έχουν κλείσει προσωρινά και νέες περιοχές» δήλωσε ο Νόβακ στους δημοσιογράφους.
Ο Σύρος πρόεδρος Αχμέντ αλ-Σαρά επισκέπτεται τη Μόσχα και είχε νωρίτερα συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυβερνητικά στελέχη για τις σημερινές αναφορές του Κώστα Καραμανλή
- Παρέμβαση Καραμανλή: Τι δήλωσε για θεσμούς και Δικαιοσύνη
- Γλυφάδα: Το διαδραστικό σιντριβάνι στην Τερψιθέα εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους – Δείτε εικόνες
- Ό,τι έκαναν στην Ελλάδα τα «λούζονται» και άλλοι! Σε κρίσιμο σημείο η Γαλλία και όχι μόνο
- Η άσκηση Green Bridge 2025 πραγματοποιήθηκε στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας και της Ελλάδας
- N. Κακλαμάνης στην εκδήλωση προς τιμήν της Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη: «Σύμβολο ισότητας, έφερε ηχηρή επανάσταση…»
- Απάτη “μαμούθ” σε βάρος του ΕΦΚΑ μέσω εταιρειών ρούχων: Πάνω από 2 εκατ. ευρώ η ζημιά – 6 συλλήψεις, vid
- Σε διακοπές ρεύματος στην Ουκρανία αναγκάζεται το Κίεβο
- Άναυδη οικογένεια στο Τέξας! Έπεσε στο αγρόκτημά τους τεράστιος εξοπλισμός της NASA, vid
- ΝΑΤΟ: Το Βίλνιους ξεπερνά το όριο του 5% του ΑΕΠ για την άμυνα – Πού οδηγούνται τα κράτη του Βορρά;