«Απ’ όσο γνωρίζω, δεν έχουν ανοίξει όλα τα σημεία διέλευσης στη Γάζα. Αυτήν τη στιγμή αυτό είναι το βασικό πρόβλημα και αυτό ζητούν οι ανθρωπιστικοί φορείς, ανάμεσά τους και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, τις τελευταίες ώρες», δήλωσε από τη Γενεύη ο εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ Κριστιάν Καρντόν. Το άνοιγμα πρέπει να υλοποιηθεί «επειγόντως».
«Ζητούμε να ανοίξουν όλα τα περάσματα», δήλωσε στο πλευρό του και ο εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (Ocha) του ΟΗΕ Γενς Λέρκε προσθέτοντας ότι τα περάσματα που καταστράφηκαν στον πόλεμο πρέπει να αποκατασταθούν και να ανοίξουν.
Ο εκπρόσωπος της Ocha ζήτησε δυναμική αύξηση της βοήθειας που εισέρχεται στη Γάζα, αλλά τόνισε ότι αυτό δεν εξαρτάται από τους ανθρωπιστικούς φορείς.
«Διαθέτουμε στην περιοχή 190.000 τόνους (προμηθειών) έτοιμους να σταλούν», κυρίως στην Ιορδανία και την Αίγυπτο, εξήγησε.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον στην Ιρλανδία – Έφτιαξαν μηλόπιτα, ήπιαν μηλίτη και μάζεψαν φρούτα, vid
- Τροπολογίες προς ψήφιση στην Ρωσία: 2 εκατ. έφεδροι θα ξεχυθούν στην Ουκρανία, αν χρειαστεί
- Θεσσαλονίκη: Ένοχη για έκθεση νηπιαγωγός επειδή ξέφυγε παιδάκι από την τάξη της και βρέθηκε στον δρόμο
- Γάζα: Η δεύτερη φάση της συμφωνίας “ξεκινά τώρα”, σύμφωνα με τον Τραμπ
- Ηλιουπόλεως: Αύριο στο Αυτόφωρο η δίκη του άντρα που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε 43χρονη οδηγό
- Σε πανικό ο Ζελένσκι χάνει τον έλεγχο; Τι συμβαίνει αυτές τις μέρες εντός Ουκρανίας
- Έναρξη της Ιπποκρατικής Εβδομάδας – Η Ελλάδα στο επίκεντρο της Παγκόσμιας Ιατρικής Κοινότητας
- Φοβούνται για τον χειμώνα που έρχεται στην Ουκρανία – Νέες διακοπές ηλεκτροδότησης
- Τραγωδία στο Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 16 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε βιοτεχνία ενδυμάτων
- Ρωσία/Συρία: Στην Μόσχα θα μεταβεί την Τετάρτη ο αλ Σάρα