Από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού ανακοινώθηκε σήμερα ότι η συμφωνία με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα δεν θα τεθεί σε ισχύ παρά μόνο αφού εγκριθεί από την κυβέρνηση, κάτι «που αναμένεται το βράδυ».
«Αντίθετα από τις πληροφορίες που μεταδίδονται από αραβικά μέσα ενημέρωσης, η αντίστροφη μέτρηση των 72 ωρών δεν θα αρχίσει παρά μετά την έγκριση της συμφωνίας από την κυβέρνηση. Αυτή η έγκριση αναμένεται το βράδυ», αναφέρεται στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι το Ισραήλ και η Χαμάς κατέληξαν σε μια συμφωνία για τη Γάζα, η οποία προβλέπει κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση φυλακισμένων Παλαιστινίων. Η ανταλλαγή πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα σε 72 ώρες αφότου τεθεί σε ισχύ η συμφωνία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-AP POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τσουχτερά πρόστιμα για απλήρωτα τέλη, ΚΤΕΟ και ανασφάλιστα ΙΧ – Πώς θα εντοπίζονται παραβάτες
- Θεσσαλονίκη: Προσωρινές τροποποιήσεις σε τρεις λεωφορειακές γραμμές στην Καλαμαριά από 13/10 λόγω έργων
- Κ. Τσιάρας: “Ύστατο μέτρο για την αντιμετώπιση της ζωονόσου το ενδεχόμενο ενός lockdown”
- Ο Αμπάς συναντήθηκε με Ισραηλινούς ακτιβιστές
- Το μποτιλιάρισμα του “αιώνα” στην Κίνα – Απίστευτες εικόνες με οχήματα κολλημένα σε ουρές χιλιομέτρων, vid
- Προχωρούν τα γεγονότα! Ο Τραμπ είναι πεπεισμένος για «διαρκή ειρήνη» μετά τις εξελίξεις στην Αίγυπτο
- Η Πρέβεζα ανάμεσα στους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης
- Σύμφωνα με την Μόσχα δεν υπάρχουν προς ώρας λόγοι για επανεκκίνηση του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια
- «Το αξίζει»! Ο Νετανιάχου ανέβασε φωτογραφία ΑΙ με τον Τραμπ να κερδίζει το Νόμπελ Ειρήνης
- Κίνηση απελπισίας των Ουκρανών για να σταματήσουν την ρωσική προώθηση στο μέτωπο, vid