Ο Τούρκος πρόεδρος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος -όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ- «επέδειξε την απαραίτητη πολιτική βούληση για να ενθαρρύνει την ισραηλινή κυβέρνηση», προκειμένου αυτή να δεχτεί την εκεχειρία. Παράλληλα, ευχαριστεί την Αίγυπτο και Κατάρ για τον ρόλο τους στην επίτευξη της συμφωνίας.
Ο Ταγίπ Ερντογάν τονίζει ότι η ‘Αγκυρα θα παρακολουθεί στενά την εφαρμογή της συμφωνίας και επαναλαμβάνει την πάγια θέση του υπέρ της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Αναλυτικά, το μήνυμα του προέδρου της Τουρκίας έχει ως εξής:
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, ως αποτέλεσμα των συνομιλιών μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, που διεξήχθησαν στο Σαρμ Ελ Σέιχ και στις οποίες συνέβαλε και η Τουρκία.
»Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, κ. Τραμπ, ο οποίος επέδειξε την απαραίτητη πολιτική βούληση για να ενθαρρύνει την ισραηλινή κυβέρνηση στην εκεχειρία, καθώς και τις αδελφές χώρες Κατάρ και Αίγυπτο, οι οποίες συνέβαλαν σημαντικά στην επίτευξη της συμφωνίας.
»Ως Τουρκία θα παρακολουθούμε στενά την πιστή εφαρμογή της συμφωνίας και θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στη διαδικασία.
»Ομοίως, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να ιδρυθεί ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο και γεωγραφικά ενιαίο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με βάση τα σύνορα του 1967.
»Με την ευκαιρία αυτή, χαιρετίζω με την πιο εγκάρδια αγάπη μου τους αδελφούς μου Παλαιστίνιους, οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια υφίστανται απερίγραπτους πόνους, αγωνίζονται για τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους υπό απάνθρωπες συνθήκες, έχουν χάσει τα παιδιά, τις μητέρες, τους πατέρες, τους συγγενείς και τους φίλους τους, αλλά παρά όλες τις τραγωδίες που έχουν βιώσει, δεν υποχωρούν από την αξιοπρεπή στάση τους.
»Ο Κύριος να είναι ο σύμμαχος και ο βοηθός των Παλαιστινίων αδελφών μας. Ο Κύριος να ευλογήσει τις ψυχές των μαρτύρων μας και να τους δώσει την ευλογία του παραδείσου».
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Γ. Μανδαλίδη, photo αρχείου EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ρύθμιση 120 δόσεων χωρίς δημοσιονομικό κόστος μπορεί να αυξήσει τα δημόσια έσοδα
- Μητσοτάκης: Ο Πολιτισμός μπορεί να αναδειχθεί κεντρικός αναπτυξιακός πυλώνας
- ΠΑΣΟΚ: Ζητείται η αναστολή της κομματικής ιδιότητας του Γ. Παναγόπουλου
- Δικαιώθηκαν στον Άρειο Πάγο οι «κόκκινοι» δανειολήπτες – Οι τόκοι να υπολογίζονται στη μηνιαία δόση
- Κακοκαιρία στη Μεσσηνία: Μήνυμα του 112 για περιορισμό των μετακινήσεων στην περιοχή της Τριφυλίας
- Η Ρωσία ανακοίνωσε την απέλαση Γερμανού διπλωμάτη μετά από παρόμοιο μέτρο του Βερολίνου
- Στ. Παπασταύρου: «Νευρώνας» της ενεργειακής και πολιτικής αρχιτεκτονικής η Βόρεια Ελλάδα
- EET: Στην κατηγορία 1 η μετατροπή του ελβετικού φράγκου για AMEA – Το όφελος για τους δανειολήπτες
- Τρίκαλα: Πραγματογνώμονες της ΔΑΕΕ σήμερα στην μπισκοτοβιομηχανία– Εκ νέου έρευνες για τα αίτια της έκρηξης
- Στις 11/2 στην Άγκυρα το έκτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας-Τουρκίας
Κύρια Θέματα









