Ο πρόεδρος του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου της Τουρκίας, Αχμέτ Γενέρ, δήλωσε πως η συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Λευκορωσίας σχετικά με τις δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες θα αποκτήσει δυναμική, μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Λευκορωσίας και του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου της Τουρκίας, σύμφωνα με πληροφορίες του BelTA.
Ο Αχμέτ Γενέρ φέρεται να είπε: «Το έγγραφο θα ανοίξει το δρόμο για πιο ισχυρή συνεργασία στην βελτίωση των εκλογικών τεχνολογιών, ιδίως μέσω της εφαρμογής τεχνολογιών υψηλής τεχνολογίας και πληροφοριών, και της εκπαίδευσης των υπαλλήλων των εκλογικών επιτροπών. Η συνεργασία μας για την διασφάλιση δημοκρατικών προσεγγίσεων και την εφαρμογή δημοκρατικών εκλογικών προτύπων θα αποκτήσει δυναμική».
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Λευκορωσίας, Ιγκόρ Καρπένκο, δήλωσε ότι το έγγραφο που υπογράφηκε σήμερα είναι το αποτέλεσμα επιτυχημένων εργασιών για την επισημοποίηση των δεσμών και των επιδιώξεων των δύο κρατών για την ενίσχυση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς της εκλογικής διαδικασίας. «Θα ήθελα να τονίσω ότι η Λευκορωσία και η Τουρκία έχουν αναπτύξει καλές, αξιόπιστες και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις, οι οποίες καλύπτουν την πλειονότητα των τομέων και είναι στρατηγικής φύσης. Οι αρχηγοί των κρατών μας δίνουν τον τόνο σε αυτές τις σχέσεις. Οι συναντήσεις Λευκορώσων και Τούρκων συναδέλφων στο πλαίσιο ξένων παρατηρητών, διεθνών συνεδρίων και φόρουμ είναι επίσης θερμές και φιλικές. Συνεργαζόμαστε με εποικοδομητικό τρόπο», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Ιγκόρ Καρπένκο, σύμφωνα πάντα με το λευκορωσικό μέσο.
Η διμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φόρουμ για τις Εκλογές, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Μινσκ στις 8-9 Οκτωβρίου.
Να λοιπόν που η Τουρκία έρχεται κοντά και με την Λευκορωσία.
photo Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Οι στρατιώτες μας δεν θα πεθάνουν ποτέ για την Ουκρανία» – Ατμόσφαιρα Γ’ Παγκοσμίου στην Γερμανία
- Η μπαλαρίνα που ισορροπεί πάνω σε μπουκάλια έχει εκατομμύρια προβολές! vid
- Ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ για το ν/σ με τα μέτρα της ΔΕΘ για φόρους και μισθούς
- Πίνακες του Μπομπ Ρος θα πωληθούν σε δημοπρασία στο Λος Άντζελες
- Ψηφιακή γραφειοκρατία και τεχνητή νοημοσύνη: Ο νέος «βραχνάς» των επιχειρήσεων στη νέα εποχή
- Ο Βραζιλιάνος διεθνής Έβερτον Ριμπέιρο έκανε επέμβαση σε καρκίνο του θυρεοειδούς
- Για ένα «νέο όραμα ριζοσπαστικής δημοκρατίας» μιλάει ο Γ. Παπανδρέου
- Ο Τομ Χανκς μπήκε στο μετρό της Νέας Υόρκης εκπλήσσοντας τους θαυμαστές του
- Το απίστευτο κόλπο που σκαρφίστηκε για να γλιτώσει από επίθεση ελέφαντα – Δείτε βίντεο
- Πρωτοφανές! Ο βουλευτής που καταλαμβάνει την έδρα του Τσίπρα πηγαίνει… σε άλλο κόμμα