«Αφού ομοσπονδιακό δικαστήριο μπλόκαρε την προσπάθεια του να ομοσπονδιοποιήσει την Εθνοφρουρά του Όρεγκον, ο Ντόναλντ Τραμπ αναπτύσσει 300 μέλη της Εθνοφρουράς της Καλιφόρνιας στο Όρεγκον» ανέφερε ο Νιούσομ σε μια ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ. «Είναι καθ’ οδόν προς τα εκεί αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.
Η ομοσπονδιακή δικαστής Κάριν Ίμεργκουτ το Σάββατο απαγόρευσε προσωρινά, μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, την ανάπτυξη 200 μελών της Εθνοφρουράς του Όρεγκον στο Πόρτλαντ για να αντιμετωπιστούν οι διαδηλώσεις κατά της ICE, της αστυνομίας μετανάστευσης και τελωνείων, καθώς έκρινε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι είναι αναγκαία αυτή η κίνηση.
«Πρόκειται για προκλητική παραβίαση του νόμου και της εξουσίας. Η κυβέρνηση Τραμπ επιτίθεται χωρίς ίχνος μετάνοιας στο ίδιο το κράτος δικαίου» έγραψε ο Νιούσομ σε μια ξεχωριστή ανακοίνωσή του.
Ο κυβερνήτης υπενθύμισε ότι ο Τραμπ έθεσε την Εθνοφρουρά της Καλιφόρνιας υπό ομοσπονδιακό έλεγχο πριν από πολλούς μήνες για να αντιμετωπίσει τις διαδηλώσεις στο Λος Άντζελες. Οι σημερινές συνθήκες δεν δικαιολογούν το μέτρο αυτό, πρόσθεσε.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αντιμέτωπη με δύο προτάσεις μομφής η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Φιλοδυτικοί διαδηλωτές στη Γεωργία έκαψαν ρωσικές σημαίες, vid
- Συνελήφθη 47χρονος για επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας στον Ωρωπό
- «Πυρά» Ζαχάροβα κατά Πολωνίας για τον ΟΑΣΕ
- Γαλλία υπό κατάρρευση! Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός – Τι ζητάει η δεξιά από τον Μακρόν
- «Εμπόλεμη ζώνη» χαρακτηρίζει το Σικάγο ο Τραμπ! Χαμός και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ
- Γερμανία: Δεν υπάρχει καλύτερο σχέδιο από αυτό του προέδρου Τραμπ για τη Γάζα
- Παραιτήθηκε από βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ο Α. Τσίπρας – Προάγγελος ίδρυσης νέου κόμματος, vid
- Πυρκαγιά σε ισλαμικό τέμενος κινητοποιεί τις αρχές της Βρετανίας, vid
- Ρωσία: Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια εξακολουθεί να μην τροφοδοτείται με ρεύμα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΑΙΡΟΣ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΙΑΣΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΒΟΥΛΗ

ΑΔΜΗΕ

ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΑΜΑΡΙΑΣ

ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
