Στις 24 Σεπτεμβρίου, ο κάτοικος του Μίσιγκαν, Στιβ Μπρέιθγουεϊτ (GB), κατέκτησε τους δρόμους της Νέας Υόρκης με το γιγαντιαίο αυτοκίνητό του σε σχήμα μπανάνας, το οποίο έσπασε τα ρεκόρ.
Κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου στο χέρι και με μήκος 6,7 μέτρα και 26,67 εκατοστά ( το ισοδύναμο ενός μικρού ιστιοπλοϊκού ή αστικού λεωφορείου), το μακρύτερο custom μπανάνα-αυτοκίνητο παρέλασε γύρω από την Νέα Υόρκη για να γιορτάσει την έναρξη των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες 2026.
Με καταγωγή από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Steve είναι ένας 65χρονος κατασκευαστής και λάτρης της περιπέτειας που τώρα ζει στο Manitou Beach του Μίσιγκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τα τελευταία χρόνια, κάνει περιοδείες στη Βόρεια Αμερική με το τετραθέσιο, μοναδικό του όχημα.
Μαζί, ο Στιβ και η μεγάλη μπανάνα – αυτοκίνητο έχουν επισκεφτεί αμέτρητες πόλεις (μια λίστα που, εύστοχα, περιλαμβάνει και το Μεγάλο Μήλο) και έχουν διασχίσει τα σύνορα 42 πολιτειών, φτάνοντας ακόμη και στο Μεξικό και τον Καναδά. Το αυτοκίνητο μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα, με τους τρεις επιβάτες να βρίσκονται σε σειρά πίσω από τον οδηγό.
«Χρηματοδοτώ τα ταξίδια μου κάνοντας βόλτες με αυτοκίνητο-μπανάνα», εξηγεί ο κάτοχος του ρεκόρ. «Οι άνθρωποι κάνουν μια βόλτα και μετά με πληρώνουν όσο θέλουν».
Ένα πράγμα είναι σίγουρο: μόλις εντοπίσετε το ρεκόρ “Braithwaite, Cavendish, Four Seat, Velos-a-Nana” – το επίσημο όνομα του αυτοκινήτου: περιέχει το επώνυμο του Steve, την ποικιλία μπανάνας στην οποία βασίζεται και τον αριθμό θέσης – δεν θα μπορείτε να ξεκολλήσετε το βλέμμα σας!
Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραγωδία στην Κεφαλλονιά: Νεκρός άνδρας ανασύρθηκε από το λιμάνι Πόρου – Έπεσε με το ΙΧ του στη θάλασσα
- Τρόμος στο αεροδρόμιο LaGuardia: Δύο αεροσκάφη της Delta συγκρούστηκαν στον αεροδιάδρομο, vid
- ΠΑΣΟΚ: Να μάθουμε που βρίσκονται οι Έλληνες πολίτες που συμμετείχαν στον στόλο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
- Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου ΕΜΥ: Σε ποιες περιοχές θα είναι ιδιαίτερα έντονα τα φαινόμενα
- Η Φραν Ντρέσερ γιόρτασε τα γενέθλιά της με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ, vid
- Θανατηφόρο τροχαίο στην Π. Ράλλη: Νεκρός 44χρονος αλλοδαπός με πατίνι μετά από σύγκρουση με μηχανή
- Αγανακτισμένος καθηγητής στέλνει μήνυμα στους φοιτητές του και κάνει τον γύρο του ίντερνετ
- Επιμένει ο Όρμπαν παρά τις πιέσεις: «Θέλουν να βάλουν fast-track την Ουκρανία στην Ε.Ε.»
- Επίσημα σε ισχύ η συμφωνία Ρωσίας-Ιράν
- Καθρέφτης θα «σκανάρει» το σώμα και εμφυτεύσιμος αισθητήρας σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια