Στις 24 Σεπτεμβρίου, ο κάτοικος του Μίσιγκαν, Στιβ Μπρέιθγουεϊτ (GB), κατέκτησε τους δρόμους της Νέας Υόρκης με το γιγαντιαίο αυτοκίνητό του σε σχήμα μπανάνας, το οποίο έσπασε τα ρεκόρ.
Κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου στο χέρι και με μήκος 6,7 μέτρα και 26,67 εκατοστά ( το ισοδύναμο ενός μικρού ιστιοπλοϊκού ή αστικού λεωφορείου), το μακρύτερο custom μπανάνα-αυτοκίνητο παρέλασε γύρω από την Νέα Υόρκη για να γιορτάσει την έναρξη των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες 2026.
Με καταγωγή από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Steve είναι ένας 65χρονος κατασκευαστής και λάτρης της περιπέτειας που τώρα ζει στο Manitou Beach του Μίσιγκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τα τελευταία χρόνια, κάνει περιοδείες στη Βόρεια Αμερική με το τετραθέσιο, μοναδικό του όχημα.
Μαζί, ο Στιβ και η μεγάλη μπανάνα – αυτοκίνητο έχουν επισκεφτεί αμέτρητες πόλεις (μια λίστα που, εύστοχα, περιλαμβάνει και το Μεγάλο Μήλο) και έχουν διασχίσει τα σύνορα 42 πολιτειών, φτάνοντας ακόμη και στο Μεξικό και τον Καναδά. Το αυτοκίνητο μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα, με τους τρεις επιβάτες να βρίσκονται σε σειρά πίσω από τον οδηγό.
«Χρηματοδοτώ τα ταξίδια μου κάνοντας βόλτες με αυτοκίνητο-μπανάνα», εξηγεί ο κάτοχος του ρεκόρ. «Οι άνθρωποι κάνουν μια βόλτα και μετά με πληρώνουν όσο θέλουν».
Ένα πράγμα είναι σίγουρο: μόλις εντοπίσετε το ρεκόρ “Braithwaite, Cavendish, Four Seat, Velos-a-Nana” – το επίσημο όνομα του αυτοκινήτου: περιέχει το επώνυμο του Steve, την ποικιλία μπανάνας στην οποία βασίζεται και τον αριθμό θέσης – δεν θα μπορείτε να ξεκολλήσετε το βλέμμα σας!
Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αρχηγός πολωνικών Ε.Δ. με το βλέμμα στη Ρωσία: «Βρισκόμαστε σε προπολεμική φάση»
- Αυτή η συμμαχία δύσκολα θα αντιμετωπιστεί
- ΕΛΑΣ: Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο- Έγιναν 13 συλλήψεις
- Το ιδιαίτερο μήνυμα της Κέιτ Μίντλετον: «Αφήνουμε πίσω ό,τι δεν χρειαζόμαστε πια», vid
- Δυνατό «ράπισμα» στους διεθνιστές από Νορβηγία
- Θεσσαλονίκη : Ολοκληρώθηκε η πορεία για το Πολυτεχνείο
- Μυστήριο με 58χρονο νεκρό οδηγό σε τροχαίο στον Νέο Κόσμο – Βρέθηκε με χτυπήματα στο πρόσωπο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας και άνοιξε το μετρό
- Το Βέλγιο συμφώνησε για την προμήθεια αμυντικών drones
- Σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου φιλοδοξεί να αναδείξει τη Φλώρινα ο δήμος









