Ο ιστορικός ρόλος της Θεσσαλονίκης ως ένα σταυροδρόμι πολιτισμών και θρησκειών, αλλά και οι σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι θρησκευτικές κοινότητες, αναδείχθηκαν κατά την έναρξη των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου του οργανισμού European Council of Religious Leaders (ECRL), σήμερα, στη Θεσσαλονίκη.
Το συνέδριο, με κεντρικό θέμα «Ο ρόλος των διαθρησκευτικών ενεργειών στην ενδυνάμωση της κοινωνικής και κοινοτικής συνοχής», διοργανώθηκε από την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης. Φιλοξενείται, δε, στο Κοινοτικό Κέντρο της ΙΚΘ.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Θρησκευτικών Ηγετών είναι ένα ευρωπαϊκό διαθρησκειακό συμβούλιο για τη συνεργασία μεταξύ ανώτερων ηγετών θρησκευτικών παραδόσεων που εκπροσωπούνται στην Ευρώπη. Το ECRL είναι ένα από τα πέντε περιφερειακά διαθρησκειακά συμβούλια του παγκόσμιου κινήματος Religions for Peace.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΙΚΘ, την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου χαιρέτισαν: η πρόεδρος του οργανισμού European Council of Religious Leaders, Bishop Kari Alvsvag, ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ και της ΙΚΘ Δαυίδ Σαλτιέλ, ο σοφολογιότατος ραββίνος της ΙΚΘ, Dr. Izhak Dayan, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Τζέρι Ισμαήλ και ο αντιπρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Μαγγιώρος.
Όλοι υπογράμμισαν τη σημασία του διαθρησκειακού διαλόγου ως μέσου για την προώθηση του αμοιβαίου σεβασμού και του κοινού οράματος για έναν πιο δίκαιο, ειρηνικό και ανθρώπινο κόσμο, αλλά και τον ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν σήμερα οι θρησκευτικοί ηγέτες για την προώθησή του.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi / motionteam)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σε 24 προσλήψεις προχωρά το Πυροσβεστικό Σώμα – Ποιες ειδικότητες ζητούνται
- «Καμπανάκι» από ΟΦΑΕ: Η κρίση στα καύσιμα απειλεί άμεσα τις μεταφορές – Ζητούνται άμεσα μέτρα
- Ο Ρούμπιο μίλησε για το Ιράν και προκάλεσε «πονοκέφαλο» στην Ουκρανία
- Κ. Τσιάρας από τη Λέσβο: Προτεραιότητα η ανάσχεση του αφθώδους πυρετού και η στήριξη της κτηνοτροφίας
- Με έγκριση Δένδια ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών ΕΔ
- Ξεπέρασαν τους 300 οι τραυματίες Αμερικανοί στρατιωτικοί στον πόλεμο με το Ιράν
- Η διαδικτυακή πλατφόρμα της Επιτροπής επλήγη από κυβερνοεπίθεση στις 24 Μαρτίου
- Η Ρωσία θα απαγορεύσει τις εξαγωγές βενζίνης από την 1η Απριλίου για να συγκρατήσει τις τιμές
- Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στους 2 μασέρ μετά από την καταγγελία 19χρονου πελάτη
- Χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα στη Σλοβενία εξαιτίας ισχυρότατων καταιγίδων και ανέμων









