Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι θα εξετάσει προσεκτικά αν αμερικανικοί πύραυλοι Τόμαχοκ που πιθανόν να παραδοθούν στην Ουκρανία θα εξαπολύονται χρησιμοποιώντας στρατιωτικά δεδομένα που προμηθεύουν οι ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς δήλωσε χθες ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει το αίτημα του Κιέβου για απόκτηση πυραύλων Tomahawk.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στο παρελθόν ότι δυτικές χώρες θα καταστούν άμεσα εμπλεκόμενα μέρη στον πόλεμο αν προμηθεύσουν στρατιωτικά δεδομένα και πληροφορίες για να μπορεί η Ουκρανία να εξαπολύει πυραύλους βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος.
Ερωτηθείς για τα σχόλια του Βανς ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε ότι η Ρωσία τα εξετάζει διεξοδικά.
“Το ερώτημα, όπως και πριν, είναι το εξής: ποιός μπορεί να εξαπολύσει αυτούς τους πυραύλους…; Μόνο οι Ουκρανοί μπορούν ή θα πρέπει να το κάνουν Αμερικανοί στρατιώτες; Ποιος ορίζει την επιλογή του στόχου αυτών των πυραύλων; Η αμερικανική πλευρά ή οι ίδιοι οι Ουκρανοί;”, πρόσθεσε ο Πεσκόφ λέγοντας ότι απαιτείται μια “πολύ εις βάθος ανάλυση”.
Σε κάθε περίπτωση, σχολίασε ο ίδιος-οι πύραυλοι Τόμαχοκ δεν θα φέρουν τα πάνω κάτω.
“Ακόμη κι αν συμβεί αυτό, δεν είναι πανάκεια που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση στο μέτωπο για το καθεστώς του Κιέβου αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει μαγικό όπλο. Και είτε είναι οι Τόμαχοκ είτε άλλοι πύραυλοι, δεν θα μπορούν να αλλάξουν τη δυναμική”, δήλωσε ο Πεσκόφ.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χειροπέδες σε μεθυσμένο οδηγό φορτηγού – Προκάλεσε ατύχημα και έφυγε
- Εκεί γιόρτασε ο Κάρολος τα γενέθλιά του! Πόσο ετών έγινε
- Δολοφονία Γρίβα: Ελεύθερη υπό όρους η πρώτη από τους 4 αστυνομικούς – Τι υποστήριξε στην απολογία της
- ΕΟΤ: Πολιτιστικές δράσεις για την προβολή της Ελλάδας στην Κίνα
- Θεσσαλονίκη: Ξανά ισόβια στον 25χρονο που σκότωσε 20χρονο το 2021 – Τον είχε καρφώσει με μαχαίρι στην καρδιά
- ΗΠΑ: Chatbot χρησιμοποιήθηκε από Κινέζους χάκερ για να εξαπολύσει μόνο του κυβερνοεπιθέσεις
- Όρμπαν εναντίον Βρυξελλών! «Φουρτούνα» εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης
- Σέρρες: Τρία χρόνια φυλάκιση στους 30 που συμμετείχαν στα επεισόδια στη δομή Σιντικής
- Ανακοίνωση – σοκ από τον David Coverdale: “Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσω τη σκηνή – Αντίο”
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 21 Νοεμβρίου









