Και η Μόσχα παρενέβη για όσα καταγγέλλονται σε σχέση με τις εκλογές στην Μολδαβία, με τους διεθνιστές να πανηγυρίζουν για την νίκη των φιλοδυτικών. Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι εκατοντάδες χιλιάδες Μολδαβοί πολίτες στερήθηκαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές της Μολδαβίας σε ρωσικό έδαφος.
«Από όσα βλέπουμε και γνωρίζουμε, μπορούμε να δηλώσουμε ότι εκατοντάδες χιλιάδες Μολδαβοί δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν στην Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς άνοιξαν μόνο δύο εκλογικά τμήματα για αυτούς. Αυτό ήταν, φυσικά, ανεπαρκές και δεν μπορούσε να δώσει την ευκαιρία σε όλους όσους ήταν πρόθυμοι να ψηφίσουν», φέρεται να δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Sputnik.
Η Μολδαβία διεξήγαγε βουλευτικές εκλογές την Κυριακή. Το κοινοβούλιο αποτελείται από 101 έδρες. Τόσο το κυβερνών Κόμμα Δράσης και Αλληλεγγύης (PAS) της προέδρου Μάια Σάντου όσο και η αντιπολίτευση αποδίδουν μεγάλη σημασία στις εκλογές, καθώς το κοινοβούλιο στην Μολδαβία επηρεάζει τον σχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου και της δικαστικής εξουσίας.
Τονίζεται πως κατά την διάρκεια των εκλογών, ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων στην Ρωσία και την Υπερδνειστερία μειώθηκε, γεγονός που δυσκόλευε τους Μολδαβούς σε αυτές τις περιοχές να ψηφίσουν την αντιπολίτευση. Ταυτόχρονα, ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων στην Ευρώπη αυξήθηκε σημαντικά — 301 συνολικά — προκειμένου να βασιστούν στις ψήφους της ευρωπαϊκής διασποράς, όπως αναφέρεται.
Υπενθυμίζεται πως οι ψήφοι του εξωτερικού ενδέχεται να καθόρισαν το αποτέλεσμα.
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα φέρεται να δήλωσε ότι, σύμφωνα με τους ίδιους τους Μολδαβούς, αυτή η προεκλογική εκστρατεία ήταν η πιο αντιδημοκρατική σε όλα τα 34 χρόνια της ανεξαρτησίας της δημοκρατίας, τονίζει το Sputnik.
Σημειώνεται πως στην Υπερδνειστερία, de facto αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας, υπάρχει ρωσική στρατιωτική παρουσία καθώς και η μεγαλύτερη αποθήκη οπλισμού στην Ευρώπη, από τα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης.
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χειροπέδες σε μεθυσμένο οδηγό φορτηγού – Προκάλεσε ατύχημα και έφυγε
- Εκεί γιόρτασε ο Κάρολος τα γενέθλιά του! Πόσο ετών έγινε
- Δολοφονία Γρίβα: Ελεύθερη υπό όρους η πρώτη από τους 4 αστυνομικούς – Τι υποστήριξε στην απολογία της
- ΕΟΤ: Πολιτιστικές δράσεις για την προβολή της Ελλάδας στην Κίνα
- Θεσσαλονίκη: Ξανά ισόβια στον 25χρονο που σκότωσε 20χρονο το 2021 – Τον είχε καρφώσει με μαχαίρι στην καρδιά
- ΗΠΑ: Chatbot χρησιμοποιήθηκε από Κινέζους χάκερ για να εξαπολύσει μόνο του κυβερνοεπιθέσεις
- Όρμπαν εναντίον Βρυξελλών! «Φουρτούνα» εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης
- Σέρρες: Τρία χρόνια φυλάκιση στους 30 που συμμετείχαν στα επεισόδια στη δομή Σιντικής
- Ανακοίνωση – σοκ από τον David Coverdale: “Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσω τη σκηνή – Αντίο”
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 21 Νοεμβρίου









