“Τρελαίνομαι!”: Ξένος tiktoker ενθουσιάστηκε με την ασπίδα των Σπαρτιατών – ΒΙΝΤΕΟ

"THIS IS SPARTA!" γράφει εντυπωσιασμένος ξένος tiktoker που βρέθηκε μπροστά σε μια σπαρτιατική ασπίδα 2.500 ετών!

“Μια πραγματική σπαρτιατική ασπίδα 2.500 ετών! Τρελαίνομαι!” πρόσθεσε στη λεζάντα του βίντεο ο τουρίστας προσθέτοντας την επική μουσική από την ταινία “Οι 300” με την χαρακτηριστική φράση από την ταινία με τα λόγια του Λεωνίδα “Εδώ θα πολεμήσουμε, εδώ θα γίνει ο τάφος τους!”.

Η αρχαιοελληνική ασπίδα είναι μια χάλκινη σπαρτιατική-ασπίδα λάφυρο από τη μάχη της Πύλου το 425 π.Χ. και βρίσκεται στο μουσείο της Αθήνας.

“Μόλις τράβηξα ένα βίντεο με το λάφυρο – ασπίδα που πήραν οι Αθηναίοι στον Πελοποννησιακό πόλεμο που έγινε στη Σπάρτη. Οι Σπαρτιάτισσες σύζυγοι πρόσταζαν στους γιους τους “Ή ταν ή επί τας” που δηλώνει ότι ένας πολεμιστής είτε θα επιστρέψει νικητής πίσω με την ασπίδα του, είτε θα πεθάνει κρατώντας την. Αυτή είναι μια πραγματική σπαρτιατική ασπίδα 2.500 ετών. Αυτό είναι ένα από τα πιο μεγαλειώδη πράγματα που έχω δει ποτέ!”.

Οι Έλληνες του έγραψαν στα σχόλια:

Πήγαινε να δεις το κορινθιακό κράνος του Μιλτιάδη με χαραγμένο το όνομά του πάνω του

Οι μητέρες το έλεγαν όχι οι σύζυγοι. Προέλευση: Η φράση αποδίδεται σε μια ανώνυμη Σπαρτιάτισσα, η οποία, δίνοντας την ασπίδα στον γιο της, του είπε: «Τέκνο, ή (να επιστρέψεις) με την ασπίδα ή πάνω σε αυτήν». Ο tiktoker απάντησε: Δεν το είχα ξανακούσει αυτό, πάντα νόμιζα ότι ήταν οι Σπαρτιάτισσες σύζυγοι! . Ευχαριστώ που με ενημερώσατε!. Όπως και να ‘χει, είναι ένα τόσο επικό απόφθεγμα./

αυτό είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ

πολύ ενδιαφέρον

φοβερό

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί