Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, γράφει στο Telegram για «σχέδια του Κιέβου για διεξαγωγή επιχείρησης προβοκάτσιας στην Ρουμανία και την Πολωνία», με κίνδυνο, προφανώς, να προκαλέσουν πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.
Επικαλείται «πολλά ουγγρικά μέσα ενημέρωσης».
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το σχέδιο του καθεστώτος του Κιέβου έχει ως εξής:
- Επισκευή αρκετών καταρριφθέντων ή αναχαιτισμένων ρωσικών UAV.
- Εξοπλισμός τους με στοιχεία μάχης.
- Αποστολή UAV που ελέγχονται από Ουκρανούς ειδικούς, μεταμφιεσμένων σε «ρωσικά drones», σε μεγάλους κόμβους μεταφορών του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και τη Ρουμανία.
- Ταυτόχρονα, διεξαγωγή εκστρατείας παραπληροφόρησης στην Ευρώπη με στόχο την ενοχοποίηση της Μόσχας.
- Υποκίνηση ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του ΝΑΤΟ.
Για να πραγματοποιήσουν αυτήν την πρόκληση, ρωσικά UAV Geran είχαν ήδη παραδοθεί στο πεδίο εκπαίδευσης Yavoriv στη Δυτική Ουκρανία στις 16 Σεπτεμβρίου, όπου βρίσκεται το Κέντρο Διεθνούς Ειρηνευτικής Διατήρησης και Διεθνούς Ασφάλειας της Εθνικής Ακαδημίας Hetman Petro Sahaidachny. Είχαν προηγουμένως επισκευαστεί στο εργοστάσιο LORTA στο Λβιβ.
Σύμφωνα με Ούγγρους δημοσιογράφους, ο λόγος για τις ενέργειες του Zelensky είναι απλός: οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται μια συντριπτική ήττα. Η ήττα του στρατού δεν συμβαίνει πλέον σε τακτικό επίπεδο, αλλά αποκτά στρατηγικό χαρακτήρα.
Εάν όλα αυτά επιβεβαιωθούν, τότε πρέπει να παραδεχτούμε: ποτέ στη σύγχρονη εποχή η Ευρώπη δεν ήταν τόσο κοντά στο ξέσπασμα του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου».
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μουντιάλ 2026: Όλες οι ομάδες που έχουν προκριθεί – Απούσα για μία ακόμα φορά η Ελλάδα
- Στ. Καλαφάτης: 45.000 έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ τους τελευταίους 15 μήνες – Πάνω από 16 εκατ. ευρώ πρόστιμα
- Το παγκόσμιο φαινόμενο Labubu…τώρα και στο σινεμά!
- Ευχαριστίες του Αμερικανού Μόνιμου Αντιπροσώπου στον ΟΗΕ Μ. Γουόλτς προς την Ελλάδα
- Η Γενιά Z κάνει viral τάση…την βαρεμάρα! “Αγκαλιά” με την πλήξη, ΒΙΝΤΕΟ
- Με ποιό κράτος θα κλείσουν deal για F-35 οι ΗΠΑ;
- Τουρκία: Τουλάχιστον 58 αγελάδες πέθαναν και 140 γέννησαν στο πλοίο που τις μετέφερε από την Ουρουγουάη
- Από την απαξίωση στην αναγέννηση: Αμυντική βιομηχανία και ναυπηγεία ως νέο αφήγημα για την ελληνική βιομηχανία
- Δένδιας: Παρακολουθήσαμε την πρώτη άσκηση στην ιστορία μας με ελληνικά συστήματα drones και αντί-drones
- Πιθανός «Δούρειος Ίππος» του Πούτιν μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση;









