Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών του Τέξας, Αλεξάντερ Ντάνκαν, προκάλεσε αντιδράσεις μετά την αντίθεσή του σε ένα άγαλμα 27 μέτρων του Λόρδου Χάνουμαν, που ονομάζεται «Άγαλμα της Ένωσης», σε μια πόλη των ΗΠΑ. Ο Ντάνκαν αντιτάχθηκε στην κατασκευή του, επιμένοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι χριστιανικό έθνος.
«Γιατί επιτρέπουμε να υπάρχει εδώ στο Τέξας ένα ψεύτικο άγαλμα ενός ψεύτικου Ινδουιστικού Θεού; Είμαστε ένα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ έθνος», έγραψε ο Alexander Duncan στο X, μαζί με το βίντεο του αγάλματος που βρίσκεται στον ναό Shri Ashtalakshmi στην πόλη Sugar Land του Τέξας.
Τα σχόλια του Ντάνκαν προκάλεσαν γρήγορα κριτική στο διαδίκτυο, με το Ινδουιστικό Αμερικανικό Ίδρυμα (HAF) να τα καταδικάζει ως «αντι-ινδουιστικά και εμπρηστικά». Η ομάδα υπέβαλε επίσης επίσημη καταγγελία στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Τέξας, ζητώντας να ληφθούν μέτρα εναντίον του.
«Γεια σου @TexasGOP, θα επιβάλεις πειθαρχικές κυρώσεις στον υποψήφιο για τη Γερουσία από το κόμμα σου που παραβιάζει ανοιχτά τις δικές σου οδηγίες κατά των διακρίσεων – επιδεικνύοντας ένα αρκετά άθλιο αντιινδουιστικό μίσος – για να μην αναφέρουμε την ασέβεια προς την ρήτρα περί ίδρυσης της 1ης Τροπολογίας;» έγραψε το Ινδουιστικό Αμερικανικό Ίδρυμα.
Το Άγαλμα της Ένωσης, που στήθηκε στον Ναό Sri Ashtalakshmi στο Sugar Land του Τέξας, λέγεται ότι είναι το ψηλότερο άγαλμα Hanuman της Βόρειας Αμερικής, με ύψος 27 μέτρα και αποκαλύφθηκε στις 18 Αυγούστου 2024.
Στην Ινδική μυθολογία, ο Hanuman εμφανίζεται με τη μορφή πιθήκου και ήταν “ημίθεος”…γράφουν οι ινδουιστές.
Why are we allowing a false statue of a false Hindu God to be here in Texas? We are a CHRISTIAN nation!pic.twitter.com/uAPJegLie0
— Alexander Duncan (@AlexDuncanTX) September 20, 2025
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 16 Νοεμβρίου
- Πρώην αξιωματούχος των ΗΠΑ: «Δεν θα με εξέπληττε εάν ο Ζελένσκι διέφευγε στην Ελλάδα»
- Η «μάχη» που δίνεται στην Γερμανία και θα κρίνει πολλά για την συνέχεια απέναντι στην Ρωσία
- Απειλές για τη ζωή της καταγγέλλει η δεξιά βουλευτής που «αποκήρυξε δημόσια» ο Τραμπ
- Τους κάνουν… αλκοτέστ στην είσοδο εργοστασίου! ΒΙΝΤΕΟ
- Ιωάννινα – Λίνα Μενδώνη: Η χειροτεχνία είναι επάγγελμα, δημιουργική απασχόληση και μέσο οικονομικής αυτοτέλειας
- Ο Λίβανος θα προσφύγει στο Σ.Α. του ΟΗΕ κατά του Ισραήλ – Αυτός είναι ο λόγος
- Βατικανό: Επιστρέφει στον Καναδά 62 τεχνουργήματα που ανήκουν σε αυτόχθονες
- Πληθαίνουν τα δίποδα ρομπότ-ντελίβερι στους δρόμους της Μόσχας, vid
- Ιταλία: Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Γένοβας, vid
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΓΙΟΡΤΗ
ΑΘΗΝΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συντάξεις
ΚΑΙΡΟΣ









