περίπου πενήντα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Καμπούλ, θα γίνουν «άσχημα πράγματα».
«Αν το Αφγανιστάν δεν δώσει την αεροπορική βάση Μπάγραμ πίσω σε αυτούς που την έφτιαξαν, τις ΗΠΑ, θα γίνουν άσχημα πράγματα», ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος μέσω Truth Social, πληκτρολογώντας την τελευταία πρόταση με κεφαλαία γράμματα, όπως συνηθίζει, και προσθέτοντας τρία θαυμαστικά.
Ήδη την Πέμπτη, ο ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος δήλωνε πως «εργάζεται» για να «ανακτήσει» τη βάση, που εγκατέλειψαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις λίγο καιρό πριν από την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία τη 15η Αυγούστου 2021.
«Ένας από τους λόγους που θέλουμε αυτή τη βάση είναι, όπως γνωρίζετε, πως απέχει μια ώρα από εκεί όπου η Κίνα κατασκευάζει τα πυρηνικά όπλα της», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ την τελευταία ημέρα επίσημης επίσκεψής του στη Βρετανία.
Ωστόσο νυν και πρώην αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν αρκετές αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του σχεδίου αυτού.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Προϊστορικά έντομα παγιδευμένα σε κεχριμπάρι φωτίζουν την αρχαία ζωή στη Γη: “Μικρά παράθυρα στο παρελθόν”
- Νέα 18ωρη απεργία των ταξί από τις 12 τα ξημερώματα Κυριακής στην Αττική
- Με διάγγελμα Στάρμερ θα αναγνωρίσει η Βρετανία το Παλαιστινιακό κράτος
- Έκλεψαν 40.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 150.000 ευρώ από ηλικιωμένη στην Κατερίνη!
- Μήνυμα από το 112 για την πυρκαγιά σε χώρο απορριμμάτων στον Άγιο Νικόλαο: “Μείνετε μέσα”
- Το «δείπνο του αιώνα» του Τραμπ με «μεγαλοσχήμονες» της τεχνολογίας – Συμφώνησαν κάτι; Video
- Ά. Σκέρτσος: 83 φοροελαφρύνσεις από το 2019 – Δεν σταματάμε τη μάχη κατά της ακρίβειας
- Ανοιχτή η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων στην ΠΕ Κοζάνης
- Πιέσεις Τραμπ προκειμένου να διωχθούν ποινικά διεθνιστές πολιτικοί
- Κ. Χατζηδάκης: Το 2026 θα έχουμε κι άλλα μέτρα στήριξης
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΕΦΥΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΜΟΛΟΓΑ

ΣΥΜΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΝΕΜΟΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
