Το υπουργείο δήλωσε ότι αντιμετώπισε την κλοπή ως ζήτημα εθνικής κληρονομιάς και φήμης
Η κοινότητα αρχαιοτήτων της Αιγύπτου είχε τεθεί σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής μετά την εξαφάνιση ενός ανεκτίμητου χρυσού βραχιολιού από το εργαστήριο συντήρησης του Αιγυπτιακού Μουσείου στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Το σπάνιο αυτό κόσμημα, που ανήκε στον βασιλιά Ψουσέννη Α΄, τον τρίτο Φαραώ της 21ης δυναστείας, ο οποίος κυβέρνησε από το 993 έως το 984 π.Χ., επρόκειτο να ταξιδέψει στη Ρώμη για την επερχόμενη έκθεση «Θησαυροί των Φαραώ», σύμφωνα με πηγές του μουσείου.
Δείτε ΦΩΤΟ του βραχιολιού ΕΔΩ
Το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι οι έρευνες αποκάλυψαν ότι η κλοπή είχε σχεδιαστεί από μια ειδικό σε θέματα αποκατάστασης μουσείων, η οποία χρησιμοποίησε την πρόσβασή της στις 9 Σεπτεμβρίου για να αφαιρέσει το τεχνούργημα από ένα ασφαλές χρηματοκιβώτιο μέσα στο εργαστήριο αποκατάστασης.
Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο ύποπτος επικοινώνησε αργότερα με έναν γνωστό του, έναν αργυροχόο στην περιοχή Sayyida Zeinab, ο οποίος πούλησε το βραχιόλι σε έναν ιδιοκτήτη εργαστηρίου χρυσοχοΐας στην ιστορική συνοικία κοσμημάτων του Καΐρου για 180.000 αιγυπτιακές λίρες. Ο ιδιοκτήτης του εργαστηρίου το μεταπώλησε στη συνέχεια σε έναν εργάτη χυτηρίου για 194.000 λίρες.
Το βραχιόλι τελικά έλιωσε και ανακατασκευάστηκε σε άλλα στολίδια, καταστρέφοντας την ιστορική του μορφή.
Η Εισαγγελία του Κασρ Ελ Νιλ, με επικεφαλής τον δικαστή Αμρ Αουάντ, διέταξε την κράτηση των υπόπτων εν αναμονή περαιτέρω νομικών ενεργειών.
(photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Πέφτει» και το Ποκρόφσκ! Στις πεδιάδες του Ντονέτσκ καταρρέει το αφήγημα του Ουκρανονάτο – Video
- Τουρκία: Ναός του Δία ανακαλύφθηκε σε αρχαία ελληνική πόλη μετά από 43 χρόνια – Δείτε εικόνες
- Ο συγγραφέας των Simpsons, Νταν ΜακΓκράθ, πέθανε σε ηλικία 61 ετών
- Συνάντηση Κακλαμάνη – Ζελένσκι: “Η ελληνική Βουλή έχει κάνει πολλά για την Ουκρανία”
- Η ανάρτηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για τη συμφωνία Ελλάδας-Ουκρανίας
- ΕΛΑΣ: Βρέθηκαν όπλα, πάνω από 100.000 ευρώ και χρυσές λίρες στους φερόμενους ως δολοφόνους του Γ. Καραϊβάζ
- Θεσσαλονίκη: Έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας για τη 52η επέτειο του Πολυτεχνείου
- Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην οδό Αγίων Πάντων – Δύο άτομα στο νοσοκομείο
- Απίστευτο συμβάν στο Κιλκίς: Πλήρωσε χρήματα για αυτοκίνητο και δεν το παρέλαβε ποτέ!
- Δύο τεράστια προβλήματα για τους διεθνιστές









