δήλωσε από το βήμα της τελετής απονομής βραβείων Τεχνολογίας Bite awards powered by EPSILONNET που διοργάνωσε η Boussias events, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου .
O υπουργός τόνισε πως ο στόχος δεν είναι μόνο να ολοκληρωθούν τα έργα μόνο σε διαδικαστικό επίπεδο, αλλά και σε λειτουργικό. «Πρέπει να παραδώσουμε χρήσιμα λειτουργικά αποτελεσματικά έργα. Έργα τα οποία θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των πολιτών κα την αλληλεπίδρασή τους με το κράτος για αυτό και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά, όποια προβλήματα εμφανιστούν» τόνισε ο ίδιος.
Στη συνέχεια ο υπουργός αναφέρθηκε στα μεγάλα βήματα που έχει κάνει η χώρα τα τελευταία χρόνια στο χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας. «Αν πραγματικά μπορούμε να υπερηφανευόμαστε για κάτι ως χώρα, εκτός από τα άλλα μεγάλα βήματα που κάνουμε σε πολλούς άλλους τομείς, η Τεχνολογία νομίζω πως είναι ένας πολύ ξεχωριστός και διακριτός τομέας» τόνισε ο ίδιος για να συμπληρώσει στη συνέχεια πως η Ελλάδα πλέον εμφανίζεται ως μια χώρα με αξιώσεις.
«Η Ελλάδα είναι πολύ πιο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στους δείκτες της «Ψηφιακής Δεκαετίας» επισήμανε ο ίδιος, ωστόσο ξεκαθάρισε πως πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμα.
Τέλος ο υπουργός αναφέρθηκε και στην ανάγκη, ώστε η Ευρώπη να κινηθεί πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά στα θέματα της Τεχνητής Νοημοσύνης.
«Θα πρέπει να τρέξει πιο γρήγορα, θα πρέπει να ξεπεράσει προβλήματα διαδικαστικά και περιοριστικά στη νομοθεσία και θα πρέπει να αποκτήσει τη δική της δύναμη σε πολλές υπηρεσίες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης» είπε ο υπουργός για να ολοκληρώσει στη συνέχεια «πάμε να κτίσουμε μια Ευρώπη και μια Ελλάδα ακόμα πιο σύγχρονη, ακόμα πιο ψηφιακή, ακόμα πιο αποτελεσματική και θα το κάνουμε μαζί αρκεί να δουλέψουμε περισσότερο και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας».
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στη φυλακή για τους εμπρησμούς στον Υμηττό ο 32χρονος Παλαιστίνιος – Είπε ότι έχει ακουστά τον ISIS
- Kαμπανάκι από την ΤτΕ: Αυξήθηκαν στα 79 δισ. ευρώ τα “κόκκινα δάνεια” που διαχειρίζονται οι servicers
- Κυβέρνηση: «Στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά γίνονται έργα, τα οποία ολοκληρώνονται σε χρονοδιαγράμματα»
- Οι Iron Maiden έρχονται στην Ελλάδα το 2026! Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της συναυλίας στο ΟΑΚΑ
- Τουρκία: Εξακολουθούμε να έχουμε τους ρωσικούς S-400 και δεν αλλάζει αυτό
- Ανακαλύφθηκε πίνακας 400 ετών του Ρούμπενς, «αληθινή ομολογία πίστης» – Απεικονίζει το έργο “Ο Χριστός στον Σταυρό”
- Θεσσαλονίκη: Nεκρός 29χρονος δικυκλιστής σε τροχαίο στη Λ. Γεωργικής Σχολής – Ποινική δίωξη σε 4 άτομα
- Μπορεί να το ζήσουμε και αυτό; Τι συζητιέται έντονα στο πολιτικό παρασκήνιο της Ελλάδας
- Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου οι μετεγγραφές των πρωτοετών φοιτητών των Πανεπιστημίων
- Δύο ουκρανικά drones φέρονται να επιτέθηκαν σε σημαντικό ρωσικό πετροχημικό συγκρότημα
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ
