“Το έργο αναβάθμισης του Συνοριακού Σταθμού των Κήπων, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, εισέρχεται στο τέλος της προετοιμασίας ανακατασκευής του και μπαίνουμε, ουσιαστικά, στην πρώτη φάση υλοποίησης των παρεμβάσεων τις αμέσως ερχόμενες εβδομάδες”, δήλωσε ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Δημήτρης Γαλαμάτης, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης για το θέμα.
Εκτός του κ. Γαλαμάτη στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης και υπηρεσιακοί παράγοντες από την ΑΑΔΕ, την Αστυνομία και την Εγνατία Οδό αε.
“Η σύσκεψη έγινε κυρίως για να συμφωνήσουμε και να καταλήξουμε σε παρεμβάσεις, καθώς θα ξεκινάει το έργο, αλλά και όλο το υπόλοιπο διάστημα, που έχουν να κάνουν με την εικόνα που παρουσιάζει ο δρόμος, ο οποίος οδηγεί στο τελωνείο, λόγω και της μεγάλης αύξησης στην κίνηση που έχει παρατηρηθεί, όσον αφορά τα απορρίμματα, που πολύ ανεύθυνα πάρα πολύς κόσμος ρίχνει και διαμορφώνεται μια κατάσταση αντιαισθητική και πολλές φορές θέτει ζητήματα δημόσιας υγείας”, τόνισε ο κ. Γαλαμάτης.
Στη σύσκεψη ξεκαθαρίστηκε ποιες αρμοδιότητες έχει ο κάθε φορέας, τι είναι αυτό που πρέπει να κάνει η Εγνατία Οδός αε, πώς η Αστυνομία θα συνδράμει στην προσπάθεια αυτή, ούτως ώστε να καθαρίσει καταρχήν το τοπίο στα πρανή του δρόμου το αμέσως επόμενο διάστημα και να τεθούν όλες εκείνες οι προυποθέσεις, ούτως ώστε να μην επαναληθφεί η κατάσταση τους επόμενους μήνες.
Συμφώνησαν σε συνέργειες
Έχουμε συμφωνήσει και έχουμε ανάμεσα στην Περιφέρεια και στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει τον καθαρισμό της περιοχής και από αύριο θα εντείνει τους ρυθμούς με μηχανήματα με ειδικό προσωπικό.
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανέλαβε να βοηθήσει το όλο εγχείρημα, καθώς δεν είναι αρμόδια, και θα υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.
Ζητήθηκε από την Εγνατία Οδό, ανάλογα με τις εξελίξεις, ως παραχωρησιούχος, να αναλάβει και αυτή το κομμάτι που είναι 900 μέτρα πριν τον δρόμο του τελωνείου.
“Ο λόγος που κάναμε αυτή τη συνάντηση ήταν να φέρουμε όλους τους φορείς στο ίδιο τραπέζι, για να αξιολογήσουμε και να καταγράψουμε το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει και, μέσα από τις δυνατότητες που μας δίνει και τα εμπόδια που δημιουργεί, να καταλήξουμε σε εκείνες τις αποφάσεις που θα περάσουμε από μία περίοδο που κοιτάμε το πρόβλημα σε μία περίοδο που θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και, νομίζω, ότι ήδη βρισκόμαστε σε αυτή την περίοδο. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε και τις επόμενες μέρες θα δούμε να ξεδιπλώνονται όλες οι συμφωνίες στις οποίες καταλήξαμε σήμερα”, υπογράμμισε ο κ. Γαλαμάτης.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Νίκος Ρούμπος / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπερπανσέληνος Δεκεμβρίου: Αύριο στον νυχτερινό ουρανό το «Ψυχρό Φεγγάρι» – Από πού πήρε το όνομα
- Το “Stranger Things” σπάει ρεκόρ στο Netflix – 59,6 εκατομμύρια θεάσεις τις πέντε πρώτες ημέρες προβολής
- Η αντίδραση του Μεντβέντεφ στην «κατάργηση του Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ»
- «Το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας δεν υφίσταται πλέον»! Η ανάρτηση του πολωνικού ΥΠΕΞ
- Το πιο λαμπερό τραμ της Ευρώπης φόρεσε τα γιορτινά του και κυκλοφορεί στην Αθήνα, vid
- e-ΕΦΚΑ: Με τα Ψηφιακά ΚΕΠΑ, εισάγεται μια νέα εποχή για την πιστοποίηση αναπηρίας στην Ελλάδα
- Το κοντοσούβλι στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας του Taste Atlas με τα καλύτερα ελληνικά φαγητά
- Τι δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ για τις επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια που συνδέονται με την Ρωσία
- Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από αύριο Πέμπτη – Δείτε χάρτες με την πορεία της κακοκαιρίας
- Απίστευτο! Αρκούδα σκαρφάλωσε σε κολώνα ηλεκτροδότησης στην Αριζόνα – Πώς την έσωσε ο τεχνικός δικτύου, vid









