Η Λετονία παρέδωσε νέα παρτίδα τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) 6×6 στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, εν μέσω του συνεχιζόμενου από τον Φεβρουάριο του 2022 πολέμου με τη Ρωσία, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το υπουργείο Άμυνας στη Ρίγα.
Δεν διευκρινίστηκε ο αριθμός τους.
Η λετονική κυβέρνηση είχε κάνει ήδη γνωστή την πρόθεσή της να παραδώσει 42 τέτοια οχήματα στον ουκρανικό στρατό εντός 2025. Παράγονται σε εργοστάσιο της φινλανδικής αμυντικής βιομηχανίας Patria στη βαλτική χώρα, κράτος μέλος της ΕΕ και του NATO.
Δεκαπέντε από τα οχήματα παραδόθηκαν από τη λετονή πρωθυπουργό Έβικα Σίλινια όταν επισκέφθηκε το Κίεβο τον Ιούλιο.
Η Λετονία, πάλαι ποτέ σοβιετική δημοκρατία, που γειτονεύει με τη Ρωσία και τη σύμμαχή της Λευκορωσία, συγκαταλέγεται στους πιο αποφασισμένους υποστηρικτές της Ουκρανίας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η φράση του Πεσκόφ για την Καλάς μάλλον τα λέει όλα
- Ανατροπή! Η Δεξιά των ΗΠΑ θα δώσει χρήμα στον ΟΗΕ και άρα θα έχει απαιτήσεις
- Τι είπε ο Μ. Χρυσοχοΐδης σε σχέση με τα εισοδήματα των ενστόλων
- Συμβούλιο Ειρήνης: Με… Guns N’ Roses καλωσόρισε τους ξένους ηγέτες ο Τραμπ, vid
- Ο Νετανιάχου προειδοποίησε το Ιράν
- Μεγάλη άνοδο παρουσιάζουν οι τιμές του αμερικανικού πετρελαίου λόγω του φόβου μιας επίθεσης στο Ιράν
- Τραμπ σε όσους είπαν “όχι” στο Συμβούλιο Ειρήνης»: «Μην μου το παίζετε καλοί» – Το μήνυμα σε Ιράν, vid
- Το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας για τη σύνοδο για την A.I. που έκανε αίσθηση (Vid)
- «Είναι μία ζούγκλα»: Τα… «γυρίζει» τώρα ο Μακρόν μετά τον σάλο για την ελευθερία λόγου, vid
- Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να δεχθεί εμπλουτισμένο ουράνιο από το Ιράν









