Οι απαρχές της βρίσκονται στον 15ο αιώνα, όταν μια ομάδα σιδηρουργών, που κατάγονταν από ξιφομάχους, μετακόμισαν από την επαρχία Kaga (σημερινή επαρχία Ishikawa) στο Sakai. Ωστόσο, τα θεμέλια της βιομηχανίας βρίσκονται στον 5ο αιώνα, και ενισχύθηκαν από την κατασκευή του μεγαλύτερου τύμβου στην Ιαπωνία, του τύμβου Nintoku-Tenno-Ryo. Μια ομάδα τεχνιτών που κατασκεύαζαν σιδερένια εργαλεία, όπως τσάπες και άροτρα, εγκαταστάθηκαν στο Sakai και επέκτειναν περαιτέρω την τεχνολογία σφυρηλάτησης.
Αυτή η τεχνική κληρονομήθηκε για την σφυρηλάτηση σπαθιών μετά τον 12ο αιώνα, όταν ξεκίνησε η περίοδος των Σαμουράι, και πολλά σπαθιά κατασκευάστηκαν σε αυτήν την περιοχή.
Κατά την περίοδο MUROMACHI (1333 μ.Χ.~) δόθηκε η ευκαιρία για σημαντική επέκταση της παραγωγής . Όταν τα όπλα και ο καπνός έφτασαν στην Ιαπωνία από την Πορτογαλία, η Sakai διακρίθηκε στην παραγωγή όπλων που χρησιμοποιούσαν τεχνικές σφυρηλάτησης με μαχαίρι και μαχαίρια καπνού που χρησιμοποιούνταν για την κοπή φύλλων καπνού.
Τα εξαιρετικά υψηλής ποιότητας προϊόντα τους πιστοποιήθηκαν κατά την περίοδο Έντο από την κυβέρνηση Tokugawa. Για να διακρίνει τα προϊόντα τους από τα άλλα, η κυβέρνηση έβαλε τη μοναδική σφραγίδα που ονομαζόταν Gokuin (極印「堺極」) στα προϊόντα που πωλούσαν, ώστε να έχουν το μονοπώλιο. Με αυτόν τον τρόπο, τα προϊόντα τους έγιναν διάσημα και δημοφιλή σε εθνικό επίπεδο.
Κατά την περίοδο Έντο, αρκετοί κατασκευαστές σιδηρουργίας στο Sakai εφηύραν διάφορα είδη μαχαιριών μαγειρικής, όπως το DEBA (出刃), το οποίο χρησιμοπείται ακόμη και σήμερα.
Αυτές οι παραδόσεις έχουν μεταδοθεί μέχρι σήμερα, με το εγχώριο ποσοστό των μαχαιριών που προέρχονται από το Sakai (堺) και χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες σεφ να ανέρχεται στο απίστευτο 98%.
(photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΕΛΑΣ: Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο- Έγιναν 13 συλλήψεις
- Το ιδιαίτερο μήνυμα της Κέιτ Μίντλετον: «Αφήνουμε πίσω ό,τι δεν χρειαζόμαστε πια», vid
- Δυνατό «ράπισμα» στους διεθνιστές από Νορβηγία
- Θεσσαλονίκη : Ολοκληρώθηκε η πορεία για το Πολυτεχνείο
- Μυστήριο με 58χρονο νεκρό οδηγό σε τροχαίο στον Νέο Κόσμο – Βρέθηκε με χτυπήματα στο πρόσωπο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας και άνοιξε το μετρό
- Το Βέλγιο συμφώνησε για την προμήθεια αμυντικών drones
- Σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου φιλοδοξεί να αναδείξει τη Φλώρινα ο δήμος
- Νέα παρέμβαση της Νίκι Μινάζ: Θα μιλήσει στον ΟΗΕ για τις επιθέσεις εναντίον Χριστιανών στη Νιγηρία
- Η ώρα δείχνει να πλησιάζει! Τι αναμένεται να συμβεί εντός του 2027









