Η επίσκεψη θα ξεκινήσει από το Υπουργείο Ενέργειας, όπου ο κ. Κικίλιας θα συζητήσει με τον αναπληρωτή υφυπουργό, Τζος Βολτς, ζητήματα ενεργειακής στρατηγικής και θαλάσσιας πολιτικής. Στο επίκεντρο του ταξιδιού ξεχωρίζει η συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη με τον υπουργό Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών, Σον Ντάφι.
Το ταξίδι περιλαμβάνει επίσης σημαντικές συναντήσεις στο Καπιτώλιο. Ο Έλληνας υπουργός θα έρθει σε επαφή με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές Τζέρι Μοράν και Τοντ Γιανγκ, που διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της εγχώριας ναυπηγικής βιομηχανίας που αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης Τραμπ υπό το πρίσμα του ανταγωνισμού με την Κίνα.
Την επόμενη ημέρα, θα συναντηθεί με τον ομογενή βουλευτή Γκας Μπιλιράκη, γνωστό για την έντονη δραστηριότητά του σε ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα. Ακολούθως, έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στο Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου για συνομιλίες με τον απόστρατο πλοίαρχο Τζέρι Χέντριξ σχετικά με χρηματοδοτικά προγράμματα που συνδέονται με τη ναυτιλία.
Η ατζέντα περιλαμβάνει ακόμη συναντήσεις με την αναπτυξιακή τράπεζα DFC και τον επικεφαλής επενδύσεών της, καθώς και με τον βουλευτή Τζιμ Πατρόνις.
Η παρουσία του κ. Κικίλια στην αμερικανική πρωτεύουσα πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου η συνεργασία Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών στον ναυτιλιακό και ναυπηγικό τομέα αποκτά ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία, με την Ουάσιγκτον να αναγνωρίζει τον καθοριστικό ρόλο της χώρας μας στις θαλάσσιες μεταφορές, στην ενεργειακή ασφάλεια και στη σταθερότητα της περιοχής.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Π. Κασφίκης / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυβέρνηση για αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ: «Κανονικά οι πληρωμές του Νοεμβρίου»
- Γάζα: Τι φέρεται να πρότεινε η Αίγυπτος για τους μαχητές της Χαμάς
- Κίνδυνος να καταρρεύσει μέχρι το τέλος της χρονιάς ακόμα μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση
- Κρήτη: Ακόμα μία σύλληψη για το μακελειό στα Βορίζια
- Super League: Έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών μετά τη δημόσια καταγγελία ξένου ποδοσφαιριστή
- Στόχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο σφυροκοπά το Ισραήλ
- Τέλος εποχής για τους διεθνιστές στις ΗΠΑ: Αποσύρεται από την πολιτική η Πελόζι, vid
- ΑΑΔΕ: Ολοκληρώθηκε η καταβολή της τρίτης δόσης του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου για το 2025
- Παπαστεργίου: Η Ελλάδα φιλοδοξεί να γίνει περιφερειακός κόμβος για την τεχνητή νοημοσύνη
- «Να… αντισταθούμε στη Ρωσία»: Ρεσιτάλ από Μητσοτάκη και Κάλας!









