Ο Λευκός Οίκος κατέστησε σαφή χθες Δευτέρα την πρόθεσή του να καταστείλει αυτήν που χαρακτηρίζει «εσωτερική τρομοκρατία» της «Aριστεράς», μετά την δολοφονία του συντηρητικού ίνφλουενσερ –διαμορφωτή κοινής γνώμης– Τσάρλι Κερκ.
Αυτό σημαίνει πως δεν αποκλείεται ο πλανήτης να γίνει μάρτυρας άγριων καταστάσεων στους δρόμους της Αμερικής.
Ο Τσάρλι Κερκ, 31 ετών, μορφή της αμερικανικής Δεξιάς, υπερασπιζόταν στα εκατομμύρια ακολούθων του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και με δημόσιες εμφανίσεις και ομιλίες του σε αμερικανικά πανεπιστήμια τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την πολιτική του, διαδίδοντας τις δεξιές, χριστιανικές και παραδοσιακές ιδέες του, ιδίως για την οικογένεια, στη νεολαία.
Ο νεαρός «διαδραμάτισε μείζονα ρόλο» να εκλεγεί ξανά στην προεδρία τον Νοέμβριο του 2024, είπε χθες ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς παρουσιάζοντας κατ’ εξαίρεση το δημοφιλές πόντκαστ του εκλιπόντα από την προεδρία.
Ο Στίβεν Μίλερ, στενός συνεργάτης του προέδρου Τραμπ, προειδοποίησε την Αριστερά με εξαιρετικά ωμό τόνο στην εκπομπή αυτή.
«Θα κατευθύνουμε όλη την οργή που αισθανόμαστε εναντίον της οργανωμένης εκστρατείας που οδήγησε σε αυτή την δολοφονία, για να ξεριζώσουμε και να εξαρθρώσουμε αυτά τα τρομοκρατικά δίκτυα», είπε.
«Πρόκειται για τεράστιο κίνημα εσωτερικής τρομοκρατίας», πρόσθεσε.
Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, που θα συμμετάσχει την Κυριακή σε εκδήλωση για την απότιση φόρου τιμής στον Τσάρλι Κερκ σε στάδιο στην Αριζόνα (νοτιοδυτικά), δήλωσε πως σκοπεύει να εγγράψει το κίνημα «Antifa» στον κατάλογο των οργανώσεων εσωτερικής «τρομοκρατίας».
«Είναι κάτι που θα κάνω αν έχω την υποστήριξη του κόσμου εδώ», είπε ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια τελετής υπογραφής προεδρικού εκτελεστικού διατάγματος, αναφερόμενος στα μέλη της κυβέρνησής του.
Αναφέρθηκε επίσης στην πιθανότητα χρήσης της νομοθεσίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος για να διώκονται όσοι υποστηρίζουν οικονομικά διαδηλώσεις εναντίον των δυνάμεων επιβολής της τάξης ή εναντίον της πολιτικής του.
Μένει να φανεί πως θα αντιδράσουν οι διεθνιστικές ομάδες που δρουν στους δρόμους της Αμερικής στον «πόλεμο» που φαίνεται πως κηρύσσει η Δεξιά του Τραμπ εναντίον τους.
Η Αμερική δείχνει να βρίσκεται σε κομβικό σημείο στην ιστορία της.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σημαντική αλλαγή στην Ρωσία! Ελπίδα και για τις ελληνορωσικές σχέσεις
- ΔΥΠΑ: Πάνω από 6.000 πολίτες στις «Ημέρες Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη
- Τραγωδία στην Κίνα: Πάνω από 1.000 τσιμπήματα σφήκας σκότωσαν δύο παιδιά
- Στην Νέα Δημοκρατία ο Ανδρέας Λοβέρδος
- H τουαλέτα “θαύμα” μιας Ρωσίδας γιαγιάς! Όταν τα φαινόμενα απατούν, vid
- Κορυδαλλός: Σοκαριστική επίθεση σε 26χρονη – Οδηγός μηχανής τη γρονθοκόπησε για να της πάρει το πορτοφόλι
- Γερμανία: Ισόβια στον Αφγανό δολοφόνο που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου αστυνομικό
- Κ. Χατζηδάκης: Ενισχύουμε το εισόδημα των Ελλήνων με συγκεκριμένα μέτρα
- Πικρό αλλά αληθινό: Έτσι παρομοιάζουν τις ευρωπαϊκές οικονομίες, video
- Ο viral σκύλος που τελικά δεν είναι τυφλός αλλά αγνοεί τους πάντες από επιλογή!
Κύρια Θέματα

















