ζήτησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αυτιάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.
Επίσης, ζήτησε «τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Μηχανισμού που να εποπτεύει κάθε τρίτη χώρα, η οποία ενώ απειλεί κράτος-μέλος της ΕΕ, επιχειρεί να μπει στη χρηματοδότηση από την πίσω πόρτα».
«Θέλω να σας καταστήσω κοινωνούς ενός τεράστιου θέματος. Ενώ η Τουρκία αποκλείστηκε από τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων σε ό,τι αφορά την άμυνα, σύμφωνα με επίσημη δήλωση του κυρίου επιτρόπου Αμύνης, επιχειρεί, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, να μπει έμμεσα σε αυτά τα προγράμματα με εξαγορά ευρωπαϊκής εταιρείας και αυτή η χώρα, η Τουρκία, απειλεί τη πατρίδα μου, την Ελλάδα. Ζητά το μισό Αιγαίο, ζητά τα νησιά του Αιγαίου και απέναντι από τα νησιά έχει το μεγαλύτερο αποβατικό στόλο της Μεσογείου», ανέφερε ο κ. Αυτιάς.
«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πρέπει τώρα να φτιάξουμε έναν μηχανισμό για να αποκλειστεί ισοβίως η Τουρκία όσο απειλεί με πόλεμο την πατρίδα μου, την Ελλάδα, και σας το λέω ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι άδικο με λεφτά των Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογουμένων να οπλίζουμε το χέρι της Τουρκίας κατά της Ελλάδος», τόνισε καταλήγοντας ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Τουρκία – Έγινε αισθητός και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου
- 3I/ATLAS: Ο διαστρικός κομήτης, “χρονοκάψουλα”, ξεκινάει το ταξίδι της επιστροφής του
- Η μεγάλος «πονοκέφαλος» των διεθνιστών μέσα στο ίδιο τους το «σπίτι»
- Last Samurai Standing: Κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ για την “battle royale” σειρά του Netflix με Σαμουράι!
- Η Μελόνι συναντήθηκε με τον Ούγγρο ομόλογό της Βίκτορ Όρμπαν
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των 37 κατηγορουμένων – 13 προφυλακίσεις, 23 ελεύθεροι με όρους
- Θεσσαλονίκη: Η Σοφία Βέμπο «επιστρέφει» στη Λ. Νίκης, στο χώρο όπου ξεκίνησε να τραγουδά
- Σοκ στο Αζερμπαϊτζάν: Νύφη αυτοκτόνησε μετά τα σχόλια των πεθερικών της για το «προκλητικό» νυφικό της,vid
- Η πρόεδρος του Μεξικού δήλωσε ότι συμφώνησε με τον Τραμπ να παρατείνουν την προθεσμία για τις εμπορικές συναλλαγές
- Σε αυτό συμφωνούν όλοι! Η Ρωσία τι θα κάνει όμως στο τέλος;









