Πρόσθεσε πως πιστεύει πως όλοι οι όμηροι θα επιστραφούν, νεκροί και ζωντανοί. «Νομίζω θα τους πάρουμε όλους», πρόσθεσε.
Νωρίτερα χθες, ο ρεπουμπλικάνος απηύθυνε την κατ’ αυτόν «τελευταία προειδοποίηση» στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα να αποδεχτεί συμφωνία που συμπεριλαμβάνει την απελευθέρωση των ομήρων που απομένουν στον παλαιστινιακό θύλακο, εν μέσω εντατικοποιημένων στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ με διακηρυγμένο στόχο την κατάληψη της πόλης της Γάζας.
«Οι Ισραηλινοί αποδέχτηκαν τους όρους μου. Είναι καιρός η Χαμάς να τους αποδεχτεί επίσης», υποστήριξε νωρίτερα ο Ρεπουμπλικάνος μέσω Truth Social. «Έχω προειδοποιήσει για τις συνέπειες που θα αντιμετωπίσει αν δεν δεχτεί. Αυτή είναι η τελευταία μου προειδοποίηση, δεν θα υπάρξει άλλη!», πρόσθεσε ο κ. Τραμπ.
Σύμφωνα με το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο N12, η κυβέρνηση Τραμπ προώθησε στη Χαμάς μέσω των άλλων μεσολαβητών νέα πρόταση για να συναφθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Προβλέπει πως το κίνημα την πρώτη ημέρα της εκεχειρίας θα αφήσει ελεύθερους όλους τους εναπομείναντες ισραηλινούς ομήρους, ζωντανούς και νεκρούς, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση χιλιάδων παλαιστινίων κρατουμένων και διαπραγματεύσεις για τον οριστικό τερματισμό του πολέμου, κατά το δίκτυο.
Η Χαμάς ανέφερε πως έλαβε την πρόταση και τη μελετά, διαβεβαιώνοντας κατόπιν πως είναι έτοιμη να καθίσει «αμέσως» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όμως θέλει «ξεκάθαρη ανακοίνωση πως ο πόλεμος τελειώνει» και πλήρη απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων από τον θύλακο.
Από την άλλη, αξιωματούχος της κυβέρνησης του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως «εξετάζεται σοβαρά» η νέα πρόταση του αμερικανού προέδρου Τραμπ, αποφεύγοντας να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ, photo αρχείου EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η λίστα με τα νησιά που θα μειωθεί κατά 30% ο ΦΠΑ
- Επεισοδιακή καταδίωξη τα ξημερώματα στην Αθήνα – Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός
- Παρέλυσε το δίκτυο μετρό του Λονδίνου – Αυτός είναι ο λόγος
- Σπουδές σχεδιασμένες σαν παιχνίδι! Το πρώτο μεταπτυχιακό μέσω video game από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο
- Το θρυλικό φωτόσπαθο του Darth Vader από το «Star Wars» πωλήθηκε 3,6 εκατομμύρια δολάρια
- Τι είπε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας για το Ιράν
- Στέγαση: Υπενθύμιση σε γονείς και φοιτητές για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των ενοικιαστών
- Η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης: Αυτά ισχύουν αναλυτικά
- “Last Samurai Standing”: 300 σαμουράι μάχονται μεταξύ τους στο νέο battle royal του Netflix, vid
- Π. Μαρινάκης: «Ο πρωθυπουργός μεγαλώνει την πίτα χωρίς να βάζει φόρους»