Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος δήλωσε ότι η δημόσια υγεία είναι «βαριά ασθενής», με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και ασθενείς να ταλαιπωρούνται. Ανέφερε ότι το Ιπποκράτειο σε κάθε εφημερία δέχεται 1.200 περιστατικά, με λιγότερους από 200 εισαγόμενους και πολύωρες αναμονές στα Επείγοντα.
Σημείωσε ότι η ανυπαρξία πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τα υποστελεχωμένα κέντρα υγείας στέλνουν χιλιάδες ασθενείς στα μεγάλα νοσοκομεία, όπου η διαχείριση περιστατικών είναι επικίνδυνη. Επισήμανε ότι το 40% των χειρουργικών αιθουσών παραμένει κλειστό, ενώ περίπου 100.000 ασθενείς βρίσκονται σε λίστα αναμονής. Κατήγγειλε, δε, ότι οι λίστες «κρύβονται κάτω από το χαλί» με vouchers για τον ιδιωτικό τομέα.
Από το 2023, το ΕΣΥ έχει χάσει 3.000 εργαζόμενους, ενώ οι χαμηλοί μισθοί δεν προσελκύουν νέους, είπε. «Η μπάλα είναι στα χέρια του πρωθυπουργού», πρόσθεσε, ζητώντας αυξήσεις μισθών και αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης των νοσοκομείων από 5,3% στο 7,5% του ΑΕΠ, ώστε το ΕΣΥ να μην καταρρεύσει.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καλπάζει η παραβατικότητα των εφήβων: Συνελήφθη 15χρονη για ληστεία σε βάρος δύο ανηλίκων στη Νέα Ιωνία
- Αιτωλοακαρνανία: Η Αστυνομία καλεί τους κατοίκους να προσέχουν λόγω υπερχείλισης των φραγμάτων του Αχελώου
- Η πολυτάλαντη Βαλεντίνα Λισίτσα εύχεται για την κινεζική πρωτοχρονιά ζωγραφίζοντας! vid
- Ενώ μιλάνε στην Γενεύη, τι γίνεται με τον Ζελένσκι;
- Καταργούνται αύριο δρομολόγια στην γραμμή Κατάκολο – Πύργος – Ολυμπία λόγω βλάβης τροχαίου υλικού
- Αχελώος: Μήνυμα του 112 λόγω ελεγχόμενης υπερχείλισης του φράγματος του Στράτου στο Καστράκι Αιτωλοακαρνανίας
- Πιερρακάκης: Ο διεθνής ρόλος του ευρώ η απάντηση στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη
- Ρωσία-Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των διήμερων διαπραγματεύσεων στη Γενεύη
- Οι φράουλες βουτηγμένες στη σοκολάτα που έγιναν viral στο TikTok – Πώς να τις φτιάξετε στο σπίτι, vid
- Αλεξάνδρα Σδούκου: Η αυτοδυναμία δεν είναι κομματικός, αλλά εθνικός στόχος









