Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νυχτερινά πλήγματά του εναντίον της Ουκρανίας είχαν στόχο «υποδομές του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος και στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις».
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο επεσήμανε ότι εξαπέλυσε «ομαδικό πλήγμα» εναντίον της Ουκρανίας χρησιμοποιώντας drones, πυραύλους Kinzhal και πυραύλους αέρος ακριβείας, προσθέτοντας ότι πέτυχε όλους τους στόχους που είχε ορίσει.
Η Μόσχα διαβεβαιώνει συνεχώς ότι στοχοθετεί μόνο εγκαταστάσεις που συνδέονται με τον ουκρανικό στρατό.
Από το χτύπημα φέρεται πως υπέστη ζημιές κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ισχυρίζεται πως η ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) και πυραύλους στο Κίεβο προκάλεσε ζημιές στο κτίριο του Βρετανικού Συμβουλίου στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.
Η Ρωσία πάντως φροντίζει γενικά να στέλνει τα μηνύματα που θέλει.
Και στο Κίεβο και στους συμμάχους του…
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη: Ελεύθεροι δύο κατηγορούμενοι
- Μελόνι για κλοπή ρωσικών κεφαλαίων: «Δεν στηρίζουμε καμία σχετική απόφαση»
- Μητσοτάκης: Είμαι αισιόδοξος ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε εκτόνωση της κατάστασης με τους αγρότες
- Πούτιν: «Ψέματα και υστερίες ότι θα επιτεθούμε στην Ευρώπη» – Τι είπε για ΝΑΤΟ και Oreshnik, vid
- Διορθώθηκε το πρόβλημα με τις… παρακρατήσεις αγροτικών ενισχύσεων
- Δολοφονία μαθητή σε ρωσικό σχολείο: Το Τατζικιστάν καταγγέλλει «επίθεση κινούμενη από εθνοτικό μίσος»
- Και τα δύο κέντρα εξουσίας θέλουν το ίδιο: Δεν είναι τυχαίο αυτό που συνέβη στην Ινδία
- Η Usha Vance απαντά στις φήμες χωρισμού σε σπάνια συνέντευξη – Τι είπε για την Μελάνια
- Τον γύρο του κόσμου έκαναν γυναίκες βουλευτές στο Μεξικό – Μαλλιοτραβήχθηκαν! vid
- Το Κρεμλίνο ξεκαθάρισε την θέση του σε σχέση με ενδεχόμενη ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία









