Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 3.750 κιβώτια με εκρηκτικά και 25.000 μέτρα καλωδίου για πυροδότηση κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας στο Σαν Γκαμπριέλ και συνέλαβαν δυο πολίτες Ισημερινού, άνδρα και γυναίκα.
Η ανακοίνωση καταγράφτηκε μετά την επίθεση της περασμένης Πέμπτης με φορτηγό παγιδευμένο με εκρηκτικά μπροστά σε σχολή της πολεμικής αεροπορίας στην Κάλι, τρίτη πόλη της Κολομβίας, με απολογισμό έξι νεκρούς και κάπου εξήντα τραυματίες.
Την ίδια ημέρα, κοντά στη Μεδεγίν, τη δεύτερη πόλη της Κολομβίας, 13 αστυνομικοί σκοτώθηκαν ενώ συμμετείχαν σε επιχείρησης εξάλειψης καλλιεργειών κόκας.
Η χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή κοκαΐνης στον κόσμο, η Κολομβία, αντιμετωπίζει το χειρότερο κύμα βίας την τελευταία δεκαετία, με σειρά επιθέσεων ανταρτών και μαφιών που επιδίδονται σε διακίνηση ναρκωτικών κι εκμετάλλευση παράνομων μεταλλείων.
«Εντοπίσαμε εκρηκτικά προορισμένα για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στην Κολομβία», σημείωσε η αστυνομία του Ισημερινού σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε χθες.
Το φορτίο, που χαρακτηρίστηκε «μεγάλο» από την ίδια πηγή, βρισκόταν σε φορτηγό στην παραθαλάσσια επαρχία Ελ Όρο, που γειτονεύει με το Περού, και μεταφερόταν προς την επαρχία Κάρτσι, στις Άνδεις, στον βορρά, που γειτονεύει με την Κολομβία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κ. Τασούλας: «Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια τόσων ανθρώπων χθες το βράδυ στο ναυάγιο στη Χίο»
- Υπόθεση Έπσταϊν: Αηδιασμένη η Ζαχάροβα – «Τώρα βλέπετε τι κάνουν στα παιδιά οι Δυτικές ελίτ», vid
- Θεσ/νίκη: Σε ΜΕΘ του Παπαγεωργίου θα συνεχιστεί η νοσηλεία του οπαδού του ΠΑΟΚ που διακομίστηκε από τη Ρουμανία
- Στην Ιαπωνία λειτουργεί νέο μπαρ μόνο για όσους θέλουν να παραιτηθούν από τη δουλειά τους – Τα ποτά είναι δωρεάν
- Σοκάρει η νέα γυναικοκτονία στην Ιταλία: Τη μαχαίρωσε ο ίδιος ο αδερφός της
- Κωστής Χατζηδάκης: Οι 14 παρεμβάσεις της κυβέρνησης για ένα κράτος πιο φιλικό στους πολίτες
- Υπ. Δικαιοσύνης: Σε πλήρη εφαρμογή το ειδικό πρωτόκολλο διαχείρισης κρίσης μετά το ναυάγιο στη Χίο
- Ρεκόρ για 90χρονη καθηγήτρια στο Μίσιγκαν: Διδάσκει 67 ολόκληρα χρόνια – “Δεν σχεδιάζω να πάρω σύνταξη” είπε, vid
- ΙΝΣΕΤΕ: Συντομότερη παραμονή, αλλά μεγαλύτερη ημερήσια δαπάνη από τους τουρίστες στην Ελλάδα
- Ξάνθη: Στα Κομνηνά Νέστου μια μελισσοκομική οικοτεχνία μαθαίνει στα παιδιά τον θαυμαστό κόσμο της μέλισσας









