Να διαψεύσει με τον πιο ηχηρό τρόπο τα ψευδή -όπως αποδείχθηκαν- δημοσιεύματα στη Δύση που μιλούσαν για «ξαφνική διακοπή των αγορών ρωσικού πετρελαίου από την Ινδία» επιχειρεί η τοπική κυβέρνηση.
Με αλλεπάλληλες δηλώσεις τους, Ινδοί αξιωματούχοι όχι μόνο διαψεύδουν αυτές τις πληροφορίες, αλλά απαντούν στους δυτικούς εκβιασμούς σχετικά με την αγορά ρωσικών ορυκτών καυσίμων.
Θυμίζουμε πως ο Τραμπ απείλησε ευθέως χώρες όπως την Ινδία με νέες «εξοντωτικές κυρώσεις» εάν δεν εγκαταλείψουν άμεσα τις ενεργειακές συμφωνίες με τη Ρωσία.
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Σ. Τζαϊσανκάρ, απαντώντας στην κριτική της Δύσης, ήταν ξεκάθαρος:
«Αν σας ενοχλεί τόσο πολύ, είστε ευπρόσδεκτοι να σταματήσετε να αγοράζετε προϊόντα διύλισης από εμάς».
Βάζοντας τα γέλια, ο επικεφαλής της ινδικής διπλωματίας συμπλήρωσε:
«Είναι αστείο να υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται για μια φιλοεπιχειρηματική αμερικανική κυβέρνηση να κατηγορούν άλλους ότι κάνουν δουλειές».
Ξεσκεπάζοντας την υποκρισία της Δύσης, κάλεσε δημόσια την Ευρώπη και τις ΗΠΑ απλά να… πάψουν -εάν τόσο πολύ ενοχλούνται- να αγοράζουν πετρέλαιο από την Ινδία (και άρα το ρωσικό πετρέλαιο)!
«Όταν ο κόσμος λέει πως εμείς τάχα χρηματοδοτούμε τον πόλεμο του Πούτιν, να ξέρουν ότι το εμπόριο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ε.Ε. είναι συνολικά μεγαλύτερο από το εμπόριο της Ρωσίας με την Ινδία», πρόσθεσε.
🚨🇮🇳🇷🇺 Jaishankar JUST EXPOSED a MASSIVE Western hypocrisy on Russian oil
— Sputnik India (@Sputnik_India) August 23, 2025
🗣️"The overall Russia-EU trade is bigger than Russia-India trade." pic.twitter.com/Y8MNurjubX
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χρυσή Αυγή: Την ενοχή των 42 κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας
- Δεν υπάρχουν οι Κινέζοι! Έφτιαξαν έναν χιονάνθρωπο-γίγας, vid
- «Ναι» από Ευρωβουλή σε σχέδιο που διευκολύνει τις εκτρώσεις
- Κάλεσμα Μητσοτάκη σε βουλευτές της ΝΔ να τον επισκεφθούν στο Μαξίμου εν μέσω αγροτικών μπλόκων
- Βρετανία: Εκβιάζουν πασίγνωστο Ρώσο ολιγάρχη για να του πάρουν 3,3 δις δολάρια – ΒΙΝΤΕΟ
- Στη Γαλλία αύριο ο Ν. Δένδιας, για την τελετή ύψωσης της ελληνικής σημαίας στη φρεγάτα Belharra «Κίμων»
- Ρώσος ΥΠΑΜ: Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για πόλεμο μέχρι το 2030 – 1,5 εκατ. στρατιώτες οι ουκρανικές απώλειες, vid
- Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη: Ελεύθεροι δύο κατηγορούμενοι
- Μελόνι για κλοπή ρωσικών κεφαλαίων: «Δεν στηρίζουμε καμία σχετική απόφαση»
- Μητσοτάκης: Είμαι αισιόδοξος ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε εκτόνωση της κατάστασης με τους αγρότες









