Με την ηγεσία του Κιέβου να έχει απαγορεύσει τη ρωσική γλώσσα και τη Ρωσία να βάζει στους όρους της για τον τερματισμό του πολέμου και το γλωσσικό ζήτημα, ρωσικά ΜΜΕ θυμήθηκαν ένα, όχι και τόσο παλιό, βίντεο από όσα έλεγε ο Ζελένσκι.
Ήταν τότε το 2014, στο ξεκίνημα της ουκρανικής κρίσης, που ο Ζελένσκι παραδεχόταν δημόσια πως έχει εβραϊκή καταγωγή και πως μιλάει ρωσικά.
Λίγα χρόνια μετά εκλέχθηκε και ως απόλυτη μαριονέτα των διεθνιστών και έστειλε στη σφαγή πάνω από 1,7 εκατομμύρια στρατιώτες (διαβάστε ΕΔΩ λεπτομέρειες).
Δείτε τι έλεγε:
«Οι άνθρωποι στην ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία θέλουν να μιλούν ρωσικά. Αφήστε τους στην ησυχία. Απλά αφήστε τους ήσυχους.
Νόμιμα, δώστε τους το δικαίωμα να μιλούν τη ρωσική γλώσσα. Η γλώσσα δεν πρέπει ποτέ να διχάσει τη χώρα μας.
Εγώ έχω εβραϊκή καταγωγή και μιλάω ρώσικα και είμαι πολίτης της Ουκρανίας. Λατρεύω αυτή τη χώρα. Ρωσία και Ουκρανία είναι αδέρφια. Εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν στη Ρωσία είναι υπέροχοι.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-CONSOLIDATED NEWS PHOTOS POOL photo