Η Τζιοβάνα Μαρία Τζιαμαρίνο, 56 ετών, κατέρρευσε ενώ ήταν επικεφαλής μιας ομάδας ξενάγησης στις 6 μ.μ. την Τρίτη.
Υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ ανέβαινε μια σκάλα στο μνημείο και έπεσε αναίσθητη.
Οι διασώστες έσπευσαν στο σημείο – αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να επαναφέρουν τη Τζιοβάνα στη ζωή. Δύο τουρίστες προσπάθησαν να της σώσουν τη ζωή κάνοντας της ΚΑΡΠΑ – και το προσωπικό προσπάθησε να την επαναφέρει με απινιδωτή.
Τα φώτα έσβησαν στο Κολοσσαίο την Τετάρτη το βράδυ σε «ένδειξη πένθους».
Η Ιζαμπέλα Ρουτζέρο, πρόεδρος του Συνδέσμου Αδειούχων Ξεναγών (AGTA), δήλωσε: «Δύο τουρίστες ήταν οι πρώτοι που τη βοήθησαν.
«Προσπάθησαν να την επαναφέρουν στη ζωή κάνοντας της ΚΑΡΠΑ. Εν τω μεταξύ, έφτασε προσωπικό από το Αρχαιολογικό Πάρκο του Κολοσσαίου με έναν απινιδωτή.»
«Δυστυχώς όμως δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Η Τζιοβάνα δεν ανέκτησε ποτέ τις αισθήσεις της. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο, ήταν ήδη νεκρή.»
Ο δήμαρχος της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, όπως και η υπουργός Τουρισμού Ντανιέλα Σαντανσέ .
Ο Santanché δήλωσε: «Οι σκέψεις μου είναι με όλους εκείνους που, όπως η Giovanna, αφιερώνουν τη ζωή τους στην ενίσχυση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».
« Είναι καθήκον μας να αποτίσουμε φόρο τιμής στην αφοσίωσή τους, διασφαλίζοντας ένα εργασιακό περιβάλλον που σέβεται την αφοσίωση και τη θυσία τους.»
Μετά τον θάνατό της, τα συνδικάτα έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στο μνημείο – το οποίο επισκέπτονται 7 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο.
Η κα Ρουτζέρο είπε ότι ο θάνατός της ανέδειξε, τη «σωματική καταπόνηση στην οποία υποβάλλεται κάποιος κατά τη διάρκεια μιας ξενάγησης».
Σε κοινή δήλωση, τα παραρτήματα τριών συνδικάτων στη Ρώμη ανέφεραν: «Ένα όνομα που προστίθεται στον πολύ μακρύ κατάλογο των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εργασίας του και μας καθιστά υπεύθυνους να διατηρούμε στο προσκήνιο τις συνθήκες εργασίας στον πολιτιστικό κόσμο, οι οποίες πρέπει απαραίτητα να αλλάξουν και να βελτιωθούν».
«Σε αυτή την τραγωδία, με λύπη μας σημειώνουμε ότι, για άλλη μια φορά, όταν ένα άτομο πεθαίνει στην εργασία του, οι εργασιακές δραστηριότητες δεν αναστέλλονται.
«Καταδικάζουμε, επομένως, την απόφαση να ανοίξει ξανά το μνημείο παρά το τραγικό γεγονός.»
«Είναι αλήθεια ότι οι ξεναγήσεις γίνονται έχουν κλειστεί από τους επισκέπτες αρκετά νωρίτερα, αλλά τα συναισθήματα οδύνης και λύπης θα έπρεπε να υπερισχύουν οποιασδήποτε εκδήλωσης ή πρωτοβουλίας».
(photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ρωσικές δυνάμεις αναφέρουν πως διατηρούν υπό πλήρη έλεγχό την πόλη Κουπιάνσκ
- Δεν μπορεί να αγνοούνται αυτές οι φωνές στην Ευρώπη και να ακούγονται μόνο όσες θέλουν πόλεμο
- Στα “λευκά” η Νέα Υόρκη λίγο πριν τα Χριστούγεννα – Σπάνιες εικόνες με το Central Park καλυμμένο με χιόνι
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το τέλος των τριών ευρώ, δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών
- “Stranger Things”: Τα πιο σκοτεινά μυστικά του Χόκινς στο νέο τρέιλερ- “Τίποτα δεν έχει τελειώσει”
- Τρίνινταντ και Τομπάγκο: Άδεια στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της χώρας
- Ρεκόρ βροχοπτώσεων «ζωντάνεψε» μια εξαφανισμένη λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου – Δείτε εικόνα
- Νέα δημοσκόπηση: Διατηρεί σταθερά την διαφορά από το δεύτερο κόμμα η ΝΔ
- ΗΠΑ: Απετράπη βομβιστική επίθεση με προγραμματισμένη αφετηρία την παραμονή Πρωτοχρονιάς









