Ο μεγαλύτερος γιος της πριγκίπισσας της Νορβηγίας Μέτε-Μάριτ, Μάριους Μποργκ Χόιμπι, κατηγορείται για 32 παραβάσεις, μεταξύ αυτών τέσσερις βιασμούς και βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης 10 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας της Νορβηγίας.
Πέραν των τεσσάρων βιασμών, ο Μάριους Μποργκ Χόιμπι κατηγορείται επίσης για κακοποίηση συντρόφου, βιαιοπραγίες, επίθεση κατά της ελευθερίας και πως βιντεοσκόπησε και κατέγραψε βίντεο χωρίς συναίνεση, εξήγησε ο γενικός εισαγγελέας Στούρλα Χένρικσμπο, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.
«Η μέγιστη ποινή για τις αναφερόμενες παραβάσεις που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο είναι μια ποινή κάθειρξης έως 10 ετών», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Πρόκειται για πολύ σοβαρές πράξεις που ενδέχεται να αφήσουν μόνιμα τραύματα και να καταστρέψουν ζωές», υπογράμμισε ο εισαγγελέας.
Ο Μάριος Μποργκ Χόιμπι, τον οποίο απέκτησε η Μέτε Μέριτ κατά τη διάρκεια μιας σχέσης που είχε προηγηθεί από τον γάμο της με τον πρίγκιπα διάδοχο Χάακον, συνελήφθη στις 4 Αυγούστου του 2024, καθώς θεωρήθηκε ύποπτος για επίθεση κατά της συντρόφου του.
Τα γεγονότα αυτά οδήγησαν σε μια σειρά αποκαλύψεων και καταγγελιών από άλλα θύματα.
«Το γεγονός ότι ο Μάριους Μποργκ Χόιμπι είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν πρέπει σίγουρα να έχει ως αποτέλεσμα να τύχει ευνοϊκότερης ή αυστηρότερης μεταχείρισης σε σχέση με το αν παρόμοιες πράξεις είχαν διαπραχθεί από άλλους», υπογράμμισε ο Χένρικσμπο.
Οι τέσσερις βιασμοί για τους οποίους κατηγορείται ο Μποργκ Χόιμπι διαπράχθηκαν το 2018, το 2023 και το 2024, ο τελευταίος μετά την έναρξη της έρευνας της αστυνομίας.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -NTB)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιωάννινα: Κλειστός από αγρότες, ο κόμβος του αεροδρομίου
- Μαλί: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα
- «Πότε θα μιλάμε για γενοκτονία»; «Καμπανάκι» για όσα συμβαίνουν στην πολυπολιτισμική Ευρώπη
- Β. Κικίλιας: «Οι ροές είναι στο σύνολό τους 25% μειωμένες σε σχέση με πέρυσι»
- Γιατί υπάρχουν παντού…μπουκάλια με νερό στους δρόμους του Τόκιο; ΒΙΝΤΕΟ
- Γρεβενά: Συνελήφθη 53χρονος αλλοδαπός -μέλος σπείρας που εξαπατούσε τηλεφωνικά ανυποψίαστους πολίτες
- Η Ελλάδα στις κορυφαίες επιλογές των διεθνών επενδυτών και το 2026
- Καραμανλής: Οφείλουμε να ακούμε τις φωνές των αγροτών
- Άγνωστα μέχρι σήμερα υποθαλάσσια υδροθερμικά πεδία στη Μήλο – Τι αποκαλύπτει διεθνής έρευνα
- Η αγκαλιά Μέσι – Μπέκαμ για τον πρώτο τίτλο της Ίντερ Μαϊάμι στο MLS και ο πανηγυρισμός της Βικτόρια, vid









