«Ζώμινθος – Ανώγεια 1900 π.Χ. – 2000 μ.Χ. Τραγουδώντας σήμερα το αιώνιο, το παγκόσμιο», ήταν ο τίτλος της μουσικής εκδήλωσης που με εξαιρετική επιτυχία, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης και τη θερμή συμμετοχή πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 16 Αυγούστου 2025, στον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο της Ζωμίνθου.
Στην καρδιά του Ψηλορείτη, εκεί όπου ο μύθος συναντά την ιστορία, η Ζώμινθος, πλέον ενταγμένη στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, άνοιξε τις πύλες της για μια βραδιά που έμεινε ανεξίτηλη στη μνήμη όσων την έζησαν.
Παρά το τσουχτερό κρύο, όπως σχολίασε ο κ. Κεφαλογιάννης, πλήθος επισκεπτών, φίλων του πολιτισμού και κατοίκων της περιοχής κατέκλυσαν τον χώρο, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δύναμη της τέχνης να ενώνει και να εμπνέει.
Ο διακεκριμένος συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, παρουσίασε μια μουσική εμπνευσμένος από τον Μινωικό Πολιτισμό, την ατμόσφαιρα και τη μνήμη του αρχαιολογικού χώρου.
“Η μουσική έγινε γέφυρα που ένωσε το χθες με το σήμερα, αναδεικνύοντας τη διαχρονική αξία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς”, επισήμανε ο δήμαρχος Ανωγείων.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, την Περιφέρεια Κρήτης και τον δήμο Ανωγείων, οι οποίοι συνέπραξαν ώστε η Ζώμινθος να μετατραπεί σε σκηνή πολιτισμού, αναδεικνύοντας τον τόπο ως ζωντανό φορέα ιστορίας και τέχνης.
Η δημοτική αρχή ευχαριστεί θερμά όλους όσοι παρευρέθηκαν “… και μοιράστηκαν μαζί μας αυτή τη μοναδική εμπειρία, που απέδειξε πως η τέχνη, όταν συναντά την ιστορία, μπορεί να γεννήσει στιγμές αιώνιας αξίας” .
Δείτε απόσπασμα από τη βραδιά ΕΔΩ
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Μ. Λαμπαθάκης / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Τζένιφερ Λόρενς έχει κάποια… «παράπονα» από την Έμα Στόουν σε μια «κόντρα» γεμάτη χιούμορ!
- Οι Oreshnik… τρόμαξαν την Κάλας: «Τα κράτη της Ε.Ε. ψάξτε στα στοκ όπλων και στείλτε τα τώρα»
- Μελόνι: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα να πραγματοποιηθεί αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στην Γροιλανδία»
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 15,1% στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον περασμένο Νοέμβριο
- Προς υπογραφή της συμφωνίας Mercosur οδεύει η E.E., παρά την αντίθεση της Γαλλίας και άλλων χωρών
- Αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις προς ιρανικές πόλεις λόγω των ταραχών
- Έφυγαν από τον Μπράλο και επιστρέφουν στον Ε65 τα τρακτέρ της Καρδίτσας
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,6% στη βιομηχανική παραγωγή της χώρας τον Νοέμβριο του 2025
- Η κακοκαιρία “Elli” παραλύει τη B. Γερμανία – Ένας νεκρός στη Βαυαρία, χάος στις μετακινήσεις, κλειστά σχολεία
- Συρία: Οι Κούρδοι απέρριψαν την πρόταση των αρχών της χώρας









