Τραμπ και Ζελένσκι μίλησαν στις κάμερες! Γιατί ακούστηκαν γέλια, vid

Θα βγει άκρη αυτή την φορά;

Στο Οβάλ Γραφείο υποδέχθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

“Τιμή μας που έχουμε τον Ζελένσκι στις ΗΠΑ, νομίζω πως καταγράφεται πρόοδος για την επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία”, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ έχοντας στο πλευρό του τον Ζελένσκι. Είναι πιθανόν πως κάτι θα μπορούσε να προέλθει από την πρόσφατη συνάντηση με τον Πούτιν, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Εάν όλα πάνε καλά θα μπορούσε να υπάρξει μια τριμερής, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Δεν θα έλεγα ότι βρισκόμαστε στο τέλος του δρόμου, είπε επίσης ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, ενώ υπογράμμισε πως πιστεύει πως κι ο Πούτιν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε επιπλέον πως θα εργαστεί με την Ουκρανία και όλους προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι η ειρήνη θα παραμείνει σε ισχύ. Ανέφερε πως θα εργαστεί με την Ρωσία και την Ουκρανία. Έκρινε επίσης ότι μια κατάπαυση του πυρός δεν είναι αναγκαία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε πως θα υπάρξει πολλή βοήθεια στο θέμα της ασφάλειας.

Σας ευχαριστούμε πρόεδρε Τραμπ για τις προσπάθειές σας, είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ τόνισε ότι πρέπει να τερματιστεί ο πόλεμος.

Επισήμανε ότι είναι έτοιμος για τριμερή συνάντηση και δήλωσε ανοικτός στο ενδεχόμενο εκλογών.

Πολλοί παρατηρούν πως η στάση του Ζελένσκι είναι πολύ πιο ήμερη από την προηγούμενη φορά που είχε βρεθεί στον Λευκό Οίκο και φαίνεται να ωθείται προς την διπλωματική λύση, αν και δεν φαίνεται να έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για εδαφικές παραχωρήσεις.

Όταν ρωτήθηκε αν είναι ανοιχτός στο να γίνουν εκλογές, τότε εκείνος απάντησε «Ναι, φυσικά».

Στην συνέχεια βέβαια κατονόμασε τις αιτίες, εξαιτίας των οποίων υποτίθεται δεν έχουν γίνει εκλογές με τον Τραμπ να αναρωτιέται αν έχουμε ακόμα 3.5 χρόνια πόλεμο, τέρμα οι εκλογές, με γέλια να ακούγονται.

«Άρα λες πως κατά την διάρκεια του πολέμου δεν μπορείς να κάνεις εκλογές; Άσε με λοιπόν να πω. Σε 3.5 χρόνια από τώρα, εννοείς πως αν τυχαίνει να είμαστε σε πόλεμο με κάποιον, τέλος οι εκλογές;», είπε χαρακτηριστικά.

Προφανώς ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα ήθελε να καθυστερήσει κι άλλο η εκλογική διαδικασία στην χώρα, καθώς η θητεία του έχει λήξει και παραμένει στην θέση λόγω πολέμου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί