Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι είναι σημαντικό οι χώρες της Μέσης Ανατολής να προσχωρήσουν στις Συμφωνίες του Αβραάμ, οι οποίες στοχεύουν στην εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ, με τον Αμερικανό πρόεδρο να τονίζει ότι μια τέτοια κίνηση θα διασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή.
«Τώρα που το πυρηνικό οπλοστάσιο που “δημιουργείται” από το Ιράν έχει ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΕΙ εντελώς, είναι πολύ σημαντικό για μένα όλες οι χώρες της Μέσης Ανατολής να προσχωρήσουν στις Συμφωνίες Αβραάμ», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του.
Στο πλαίσιο των Συμφωνιών του Αβραάμ, που υπογράφηκαν κατά την διάρκεια της πρώτης θητείας Τραμπ, τέσσερις χώρες με μουσουλμανική πλειοψηφία κατοίκων συμφώνησαν να εγκαθιδρύσουν διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, σε συμφωνίες που έγιναν με την μεσολάβηση των ΗΠΑ.
Η δεξιά τάξη πραγμάτων των ΗΠΑ προσπαθεί λοιπόν να φέρει κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει δυνατό. Συνεννόηση του αραβικού κόσμου με το Ισραήλ, προκειμένου η περιοχή να αποτελέσει απαρχή μιας νέας εποχής για τον πλανήτη και να αποτελέσει παράδειγμα «ειρήνης», όπως την φαντάζονται οι Μεγάλες Δυνάμεις.
Το βλέμμα φυσικά είναι στραμμένο στα Ιεροσόλυμα.
Ωστόσο υπάρχει το «αγκάθι» του Παλαιστινιακού ακόμα…
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δένδιας: Αναγκαιότητα επιβίωσης για την Ελλάδα οι ριζικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις
- Μπελέρης: Αν δεν αντιδράσουμε, μέχρι το 2050 ο πληθυσμός μας μπορεί να μειωθεί πάνω από ένα εκατομμύριο
- Ανησυχούν οι ΗΠΑ για Ταϊλάνδη και Καμπότζη
- H ιταλική κουζίνα στην κορυφή: Μεγάλη διάκριση για πίτσα και μακαρονάδα από την UNESCO
- Πούτιν: Το Ντονμπάς ήταν ανέκαθεν ρωσικό έδαφος, vid
- Στις 17 Δεκεμβρίου θα αρχίσουν τα μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας των Γυμνασίων
- Θεσσαλονίκη: Ετοιμάζονται οι Αγιοβασίληδες να …σερφάρουν με sup στη Νέα Παραλία
- Η διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού Turkstream θα μεταφέρει την έδρα της στην Ουγγαρία για να παρακάμψει τις κυρώσεις
- Έκρηξη σε μαύρη τρύπα προκαλεί ισχυρούς αστρικούς ανέμους
- Θεσσαλονίκη: Πτώση μεγάλου δένδρου στη Χαριλάου – Zημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα









