«Το ρεσιτάλ ανακρίβειας και ανευθυνότητας μετά το μεγαλοπρεπές φιάσκο στην επιχείρηση μετατροπής κολλεγίων σε πανεπιστημιακά παραρτήματα συνεχίζεται, αυτή τη φορά με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Παπαϊωάννου», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Παιδείας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Στέφανος Παραστατίδης.
Αφορμή για το σχόλιο του κ. Παραστατίδη, όπως αναφέρει, οι δηλώσεις του κ. Παπαϊωάννου στο protothema ότι «στην περίπτωση που ένα πανεπιστήμιο δεν λάβει άδεια τώρα, θα προχωρήσει στην διόρθωση επί των παρατηρήσεων στο φάκελό του και μπορεί να επανυποβάλει τον φάκελο. Εφόσον τελικά αδειοδοτηθεί, θα μπορεί να ξεκινήσει να λειτουργεί από το εαρινό εξάμηνο, δεν χρειάζεται, δηλαδή, να περιμένει έως τον Σεπτέμβριο του 2026».
Ο τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ σχολιάζει στη δήλωσή του ότι «καλό είναι ο κ. Παπαϊωάννου να ξαναδιαβάσει τον νόμο και τις υπουργικές αποφάσεις της κυβέρνησής του, που ορίζουν ότι οι σχετικές προθεσμίες έχουν πλέον παρέλθει, ότι βρισκόμαστε στο τελικό αδειοδοτικό διαδικαστικό στάδιο, στο οποίο είτε θα εκδοθεί άδεια είτε θα εκδοθεί αιτιολογημένη απορριπτική απόφαση και ότι η μόνη επιλογή για όσους φορείς δεν αδειοδοτηθούν είναι η επανυποβολή φακέλου στο πλαίσιο νέας αίτησης με έναρξη λειτουργίας το επόμενο ακαδημαϊκό έτος και όχι φυσικά το εαρινό εξάμηνο». Σημειώνει συνεπώς ότι «οποιαδήποτε άλλη επιλογή είναι προδήλως εκτός του ισχύοντος νομικού πλαισίου και επομένως ευθέως παράνομο».
Ο κ. Παραστατίδης αναφέρει ότι δυο τινά μπορούν να συμβαίνουν: «Είτε ο κ. Παπαϊωάννου έχει άγνοια του νόμου, είτε έχουν αποφασίσει να τον παραβιάσουν.
Εκτός και αν ετοιμάζουν καμία ακόμα εκ των υστέρων νομοθετική ανατροπή των ισχυόντων κανόνων της αδειοδοτικής διαδικασίας και μάλιστα με αναδρομική ισχύ».
Αναφέρει καταληκτικά: «Αν πρόκειται για άγνοια του αρμόδιου υφυπουργού, συστήνουμε να διαβάσει τα “SOS” και να επανέλθει, ως μεταξεταστέος στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου για να ξαναδοκιμάσει την τύχη του. Σε κάθε άλλη περίπτωση που αντί για μετεξεταστέο υφυπουργό, ετοιμάζουν φόρμουλα για μεταξεταστέα κολλέγια, που θα γίνουν πανεπιστήμια με “Αγιοβασιλιάτικες” άδειες για να λειτουργήσουν το νέο έτος, ούτε ψύλλος στον κόρφο τους».
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο ΥΠΕΞ του Ιράν λέει ότι λαμβάνει “μέσω φίλων” μηνύματα από τον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ
- Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας
- Δίωξη για ανθρωποκτονία εις βάρος της 77χρονης για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της στα Κουφάλια
- Ο e-ΕΦΚΑ παρουσίασε το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα – Ψηφιακή αναβάθμιση για πολίτες και επιχειρήσεις
- Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την Ενέργεια – Ισχυρή σύσταση στα κράτη-μέλη για το Σχέδιο Δέκα Σημείων
- Το Ιράν έχει τη βούληση να βάλει τέλος στον πόλεμο αλλά ζητά εγγυήσεις, σύμφωνα με τον Πεζεσκιάν
- Δεν είναι… νυχτερινό κλαμπ, αλλά αυτοκινητόδρομος στην Κίνα, Vid
- Οι ΗΠΑ εμπρός σε ένα μεγάλο δίλημμα – Τι θα πράξουν;
- Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική αύριο, κλειστά τα νυχτερινά – Ισχυρές συστάσεις
- Χρ. Κέλλας: Είμαστε διατεθειμένοι να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για τη στήριξη των αγροτών









