«Το ρεσιτάλ ανακρίβειας και ανευθυνότητας μετά το μεγαλοπρεπές φιάσκο στην επιχείρηση μετατροπής κολλεγίων σε πανεπιστημιακά παραρτήματα συνεχίζεται, αυτή τη φορά με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Παπαϊωάννου», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Παιδείας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Στέφανος Παραστατίδης.
Αφορμή για το σχόλιο του κ. Παραστατίδη, όπως αναφέρει, οι δηλώσεις του κ. Παπαϊωάννου στο protothema ότι «στην περίπτωση που ένα πανεπιστήμιο δεν λάβει άδεια τώρα, θα προχωρήσει στην διόρθωση επί των παρατηρήσεων στο φάκελό του και μπορεί να επανυποβάλει τον φάκελο. Εφόσον τελικά αδειοδοτηθεί, θα μπορεί να ξεκινήσει να λειτουργεί από το εαρινό εξάμηνο, δεν χρειάζεται, δηλαδή, να περιμένει έως τον Σεπτέμβριο του 2026».
Ο τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ σχολιάζει στη δήλωσή του ότι «καλό είναι ο κ. Παπαϊωάννου να ξαναδιαβάσει τον νόμο και τις υπουργικές αποφάσεις της κυβέρνησής του, που ορίζουν ότι οι σχετικές προθεσμίες έχουν πλέον παρέλθει, ότι βρισκόμαστε στο τελικό αδειοδοτικό διαδικαστικό στάδιο, στο οποίο είτε θα εκδοθεί άδεια είτε θα εκδοθεί αιτιολογημένη απορριπτική απόφαση και ότι η μόνη επιλογή για όσους φορείς δεν αδειοδοτηθούν είναι η επανυποβολή φακέλου στο πλαίσιο νέας αίτησης με έναρξη λειτουργίας το επόμενο ακαδημαϊκό έτος και όχι φυσικά το εαρινό εξάμηνο». Σημειώνει συνεπώς ότι «οποιαδήποτε άλλη επιλογή είναι προδήλως εκτός του ισχύοντος νομικού πλαισίου και επομένως ευθέως παράνομο».
Ο κ. Παραστατίδης αναφέρει ότι δυο τινά μπορούν να συμβαίνουν: «Είτε ο κ. Παπαϊωάννου έχει άγνοια του νόμου, είτε έχουν αποφασίσει να τον παραβιάσουν.
Εκτός και αν ετοιμάζουν καμία ακόμα εκ των υστέρων νομοθετική ανατροπή των ισχυόντων κανόνων της αδειοδοτικής διαδικασίας και μάλιστα με αναδρομική ισχύ».
Αναφέρει καταληκτικά: «Αν πρόκειται για άγνοια του αρμόδιου υφυπουργού, συστήνουμε να διαβάσει τα “SOS” και να επανέλθει, ως μεταξεταστέος στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου για να ξαναδοκιμάσει την τύχη του. Σε κάθε άλλη περίπτωση που αντί για μετεξεταστέο υφυπουργό, ετοιμάζουν φόρμουλα για μεταξεταστέα κολλέγια, που θα γίνουν πανεπιστήμια με “Αγιοβασιλιάτικες” άδειες για να λειτουργήσουν το νέο έτος, ούτε ψύλλος στον κόρφο τους».
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γαλλία: Η όρεξη των Γάλλων για τα αυγά σε επίπεδα ρεκόρ το 2025
- Η όρεξη των Γάλλων για τα αυγά έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ το 2025 – Πόσα εκατοντάδες αυγά έφαγαν
- Μια νέα παγκόσμια τάξη! Πώς την εξηγεί η Ζαχάροβα – Τι θα κάνει η Ελλάδα;
- Θεσ/νικη: Αναμορφωτικό μέτρο στον 15χρονο που διακίνησε προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο συνομήλικής του
- Με Γερμανία, Ολλανδία και Σερβία στον 2ο όμιλο της League A η Ελλάδα
- Σαουδική Αραβία: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ της Βρετανίας στην όαση Αλ Ούλα και την αρχαία πόλη Έγρα, vid
- Συλλυπητήρια ανακοίνωση Αντ. Σαμαρά για την απώλεια του Αναστάση Παπαληγούρα
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκεντρώσεων και αγροτικών κινητοποιήσεων
- Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Στάρμερ στην Βρετανία
- Ζεφύρι: 38χρονος έκλεψε 100 μέτρα καλώδια του σιδηροδρομικού δικτύου και αφαίρεσε εξαρτήματα








