Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Συνόδου, οι πρυτάνεις «με αίσθημα ευθύνης, επιβεβαιώνουν την αφοσίωσή τους στην εύρυθμη και δημοκρατική λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ώστε, σε μια εποχή μεγάλης πίεσης προς τις νέες γενιές, να συνεχίσουν να παρέχουν υψηλής ποιότητας παιδεία προς όφελος της κοινωνίας που υπηρετούν».
Αναλυτικότερα, αναφορικά με το θέμα της διαγραφής φοιτητών, η Σύνοδος εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι «ελήφθησαν υπόψη σε ένα βαθμό οι προτάσεις της ως προς τις διαγραφές φοιτητών στην τελική διαμόρφωση των άρθρων του νομοσχεδίου που αφορούν την ανώτατη εκπαίδευση». Ωστόσο, επανέλαβε την πρόταση να δίνεται η δυνατότητα στα Πανεπιστήμια αιτιολογημένης αντιμετώπισης «ειδικών» περιπτώσεων φοιτητών που κινδυνεύουν με διαγραφή, εντός περιορισμένου ποσοστιαίου ορίου, που θα ορίζεται στο νόμο.
Ως προς τα θέματα ασφάλειας των πανεπιστημίων, η Σύνοδος επανέλαβε την πάγια θέση της για τη σημασία λήψης μέτρων πολιτικής προστασίας, «ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής καθημερινότητα όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και ότι, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του κάθε Πανεπιστημίου, τα όποια μέτρα για την αντιμετώπιση περιστατικών βίας και παραβατικότητας δεν θα πρέπει να έχουν οριζόντια εφαρμογή».
Τέλος, ως προς τις πειθαρχικές διατάξεις, η Σύνοδος ανέφερε ότι οι προτεινόμενες ποινές είτε αφορούν φοιτητές/τριες είτε μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ «οφείλουν να είναι αναλογικές προς τη σοβαρότητα των παραπτωμάτων και να συνάδουν με τον παιδαγωγικό και κοινωνικό ρόλο των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo αρχείου: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρώμη: Αφαιρέθηκε από εκκλησία η τοιχογραφία με τον άγγελο που έμοιαζε στη Μελόνι
- Η viral στιγμή από τη Σύνοδο Παγκόσμιων Κυβερνήσεων: Λύθηκε στα γέλια ο Tucker, vid
- Η Ρωσία λέει ότι η πρόταση του Ιράν για το ουράνιο είναι ακόμη επί τάπητος
- Φινλανδός πρόεδρος: «Η ιδεολογία πίσω από την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ έχει αλλάξει»
- Κακοκαιρία: Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια Ζάκυνθος και Κεφαλονιά
- Σύνοδος Παγκόσμιων Κυβερνήσεων: Διαφημίζουν τα… εγκεφαλικά εμφυτεύματα!
- Απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ: Σήμερα ανακοινώνεται η ποινή του επίδοξου δράστη
- Κρεμλίνο για New START: Θα ενεργήσουμε με υπευθυνότητα μετά την εκπνοή της συνθήκης
- Κ. Τασούλας: «Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια τόσων ανθρώπων χθες το βράδυ στο ναυάγιο στη Χίο»
- Υπόθεση Έπσταϊν: Αηδιασμένη η Ζαχάροβα – «Τώρα βλέπετε τι κάνουν στα παιδιά οι Δυτικές ελίτ», vid









