Ειδικότερα, οι αιτήσεις έφτασαν συνολικά τις 181.980 μέχρι το κλείσιμο της πλατφόρμας τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Οι αιτήσεις για το EvrosPass είναι 15.460, για το ThessalyPassA 98.070 και για το ThessalyPassB 68.450.
Οι τελικοί δικαιούχοι της δράσης που στοχεύει στην ενίσχυση του τουρισμού σε περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές θα αναδειχθούν μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του προγράμματος.
Το πρόγραμμα αφορά τρεις προορισμούς (Thessaly A, Thessaly B και Evros) και τρεις χρονικές φάσεις μέσα στο έτος (1: Ιούλιος – Αύγουστος ’25, 2: Σεπτέμβριος – Οκτώβριος ’25, 3:Νοέμβριος – Δεκέμβριος ’25). Οι δικαιούχοι που θα επιλεγούν θα λάβουν άυλες ψηφιακές κάρτες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στις παραπάνω περιοχές για διαμονή, εστίαση (φαγητό) και τοπικές μετακινήσεις.
Ειδικότερα, πρόκειται να εκδοθούν:
-4.164 κάρτες των 150 ευρώ για το Thessaly A (φάση 1: 1.388, φάση 2: 1.388, φάση 3: 1.388,)
-4.164 κάρτες των 150 ευρώ για το Thessaly B (φάση 1: 1.388, φάση 2: 1.388, φάση 3: 1.388,) και
-3.000 κάρτες των 200 ευρώ για το Evros (φάση 1: 1.000, φάση 2: 1.000, φάση 3: 1.000).
Οι προορισμοί της δράσης αφορούν τις παρακάτω περιοχές:
Thessaly A: Δήμος Νοτίου Πηλίου, Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου, Δήμος Βόλου
Thessaly B: Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, Δήμος Αγιάς, Δήμος Τεμπών, Δήμος Πύλης (πλην Δημοτικών Ενοτήτων Γόμφων και Πιαλείων), Δήμος Μετεώρων
Evros: Δήμος Σουφλίου, Δημοτική ενότητα Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Η πλατφόρμα vouchers.gov.gr θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή αιτήσεων από την Τετάρτη 23 Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2025.
Για έτος 2025, η δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ και μέσω αυτής θα δοθούν συνολικά 11.328 κάρτες, με σκοπό την οικονομική στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας στις περιοχές της Θεσσαλίας, που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου του 2023 και των περιοχών του Έβρου, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού 2023.
Το Thessaly Evros Pass υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Τη σχετική ΚΥΑ για τη δράση υπογράφουν: Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Κώστας Κατσαφάδος.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύαμε»
- Όταν η διπλωματία περνάει από τον ζωολογικό κήπο – H Ιαπωνία επιστρέφει στην Κίνα τα δύο τελευταία πάντα
- Τι αναφέρει το Κρεμλίνο για την πρόταση της Ουκρανίας για εκεχειρία τα Χριστούγεννα
- Ο μεγαλύτερος 3D παγκόσμιος χάρτης καταγράφει 2,75 δισεκατομμύρια κτίρια
- Ο Τραμπ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων: “Ο Ρομπ Ράινερ είχε Σύνδρομο Διαταραχής Τραμπ – Πολύ κακός”, vid
- Συγκλονιστικό το παρασκήνιο: Ρωσικοί ισχυρισμοί για τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις
- Η ακρίβεια “φρενάρει” τις χριστουγεννιάτικες αγορές των Ελλήνων – Το 95,1% δηλώνει ότι θα επηρεαστεί
- Έργα τέχνης και έπιπλα από την έπαυλη του Τζέφρι Έπστιν πωλήθηκαν σε δημοπρασία
- Η συγκινητική αποκάλυψη του Κέβιν Μπέικον για τη συνεργασία του με τον Ρομπ Ράινερ, vid
- «Χριστουγεννιάτικο θαύμα»: Σκύλος που εξαφανίστηκε από σπίτι στην Καλιφόρνια το 2021 βρέθηκε στο Μίσιγκαν, vid
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΜΕΤΡΟ
ΔΗΜΟΣΙΟ









