στη διάρκεια συνάντησής του με τον Ρώσο ομόλογό του στο Πεκίνο, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία και εντάσεις με την Ουάσινγκτον.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ πραγματοποιούσε χθες επίσκεψη στην Κίνα έπειτα από ένα ταξίδι του στη Βόρεια Κορέα, όπου διαβεβαιώθηκε για τη βορειοκορεατική υποστήριξη στο ζήτημα της Ουκρανίας.
«Οι σινορωσικές σχέσεις αποτελούν σήμερα, μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων, την πιο σταθερή, την πιο ώριμη και την πιο πλούσια σε στρατηγική αξία σχέση στον κόσμο», τού δήλωσε ο κινέζος ομόλογός του Ουάνγκ Γι, σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η προτεραιότητα είναι σήμερα «η κοινή προετοιμασία των προσεχών ανταλλαγών υψηλού επιπέδου», «η εμβάθυνση της συνολικής στρατηγικής συνεργασίας» ή ακόμη «η κοινή απάντηση στις προκλήσεις που δημιουργούνται σε ένα κόσμο ο οποίος αλλάζει και βρίσκεται σε αναταραχή», πρόσθεσε ο Ουάνγκ Γι.
Οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν επίσης απόψεις σχετικά με την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο, την ουκρανική κρίση, το ζήτημα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος και άλλα διεθνή θέματα, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Ο πόλεμος στη Γάζα, αλλά επίσης οι σχέσεις με την Ουάσινγκτον περιλαμβάνονταν επίσης στο μενού των συζητήσεων, σύμφωνα με χωριστή ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας.
Οι χώρες σύμμαχοι του Κιέβου θεωρούν από την πλευρά τους ότι η Κίνα παρέχει αποφασιστικής σημασίας υποστήριξη στη Μόσχα.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-SPUTNIK POOL photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τι περιλαμβάνει η κυβερνητική παρέμβαση για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Η ρύθμιση και τα κριτήρια
- Εικόνες που δεν θα αρέσουν καθόλου στη ρωσόφοβη Κάλας! ΒΙΝΤΕΟ
- Ο Όρμπαν «τραντάζει» την Ευρωπαϊκή Ένωση με την ανάρτησή του – Η Δεξιά δυναμώνει
- Κινεζική Πρωτοχρονιά: Εισαγωγές ρεκόρ χιλιάδες τόνων κερασιών από τη Χιλή στη Σανγκάη
- Η Ελλάδα ξεχωρίζει στις ασφαλείς συναλλαγές-πληρωμές στην ΕΕ
- Εντυπωσιακές εικόνες από το Ιράν: Η βροχή “έβαψε” κόκκινη τη θάλασσα στο νησί Ορμούζ, vid
- Αγρότες: Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα και Εξοχής
- Κορκίδης: Η ελληνική οικονομία δείχνει να ισχυροποιείται, αλλά η καθημερινότητα των πολιτών δεν βελτιώνεται
- ΕΑΕΕ: Άνοδος 3% στις ασφαλίσεις περιουσίας το 2024
- Ρέθυμνο: Εξιχνιάστηκαν 2 περιπτώσεις κλοπής καυσίμων από εργοτάξιο – Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί









